Thursday, 25 April, 2024

Δικογραφία σε δύο 14χρονους που έσκισαν την ελληνική σημαία σε σχολείο

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θέρμης σχημάτισαν δικογραφίες σε βάρος δυο 14χρονων αγοριών, ελληνικής καταγωγής, οι οποίοι έσκισαν

και κατέβασαν από τον ιστό της την ελληνική σημαία στο 3ο Γυμνάσιο Θέρμης, ανήμερα του εορτασμού της επετείου της 25ης Μαρτίου 1821.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα εισήλθαν στον αύλειο χώρο του σχολείου και προκάλεσαν φθορές στην ελληνική σημαία αφού την κατέβασαν από τον ιστό της, σε παράθυρα, στρώματα γυμναστικής, κάδο απορριμμάτων κ.α.
Επίσης, στο πλαίσιο επισταμένων αστυνομικών ερευνών που διενεργούνται από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, για την ταυτοποίηση ατόμων που εμπλέκονται σε διάφορα αδικήματα, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σχημάτισαν δικογραφίες σε βάρος 12 ακόμη ατόμων.
Ειδικότερα:
Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θέρμης, σχημάτισαν δικογραφίες σε βάρος :
-τεσσάρων Ελλήνων ηλικίας 54, 20, 53 και 35 ετών, καθώς όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, κατά το χρονικό διάστημα Μαρτίου – Απριλίου 2020, ενεργώντας από κοινού με έτερους συνεργούς και με διαφορετική σύνθεση κατά περίπτωση, προέβησαν συνολικά σε 16 κλοπές προϊόντων (τρόφιμα) από εταιρεία σε περιοχή της Θέρμης, χρησιμοποιώντας τρία Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα ως μέσα μεταφοράς των αφαιρεθέντων προϊόντων.
-26χρονης ελληνικής καταγωγής, καθώς όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, προ δέκα ημερών περίπου, σε περιοχή της Θέρμης, αφαίρεσε με τη μέθοδο του εναγκαλισμού από 67χρονη, μία αλυσίδα λαιμού με σταυρό.
Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαριλάου-Ανάληψης, σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος:
-42χρονου Έλληνα, ο οποίος τον Δεκέμβριο του 2020 στην περιοχή Χαριλάου, μαζί με ένα ακόμη άτομο-συλληφθέντα, επιτέθηκαν σε αστυνομικούς της παραπάνω Υπηρεσίας, κατά τη διενέργεια ελέγχου.
-40χρονου αλλοδαπού, καθώς όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το Νοέμβριο του 2020, εισήλθε σε ανασφάλιστο αυτοκίνητο και αφαίρεσε μία τσάντα που περιείχε κινητό τηλέφωνο και τραπεζική κάρτα.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου