Thursday, 28 March, 2024

Δις ισόβια στον αστυνομικό για τη δολοφονία του ταξιτζή στην Καστοριά

Σε δις ισόβια καταδικάστηκε από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κοζάνης ο ειδικός φρουρός για τη δολοφονία του 52χρονου οδηγού ταξί, σε αγροτική περιοχή της Καστοριάς.
Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον αστυνομικό ομόφωνα, δεν του καταλόγισε ελλαφρυντικά, ενώ του επέβαλε συμπληρωματική ποινή 2,5 ετών, για το αδίκημα της ληστείας, της παράνομης χρήσης όπλου και σε χρηματική ποινή 2.000 ευρώ για παρεπόμενες ποινές.
Ο αστυνομικός είχε παραπεμφεί σε δίκη κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως. Μέσω του συνηγόρου του είχε ζητήσει από το δικαστήριο να του αποδοθούν τα ελλαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου, της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς, καθώς και της διενέργειας νέας ιατρικής πραγματογνωμοσύνης, αλλά οι δικαστές απέρριψαν τα αιτήματά του.
Το έγκλημα έγινε το Μάρτιο του 2017, όταν, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο αστυνομικός πυροβόλησε με το υπηρεσιακό του περίστροφο τον οδηγό ταξί, Κοσμά Τζέλιο.
Άτομα που παρακολουθούσαν την ακροματική διαδικασία, με το άκουσμα της ετυμηγορίας του δικαστηρίου αποδοκίμασαν τον αστυνομικό και στη συνέχεια μετήχθη από πρώην συναδέλφους του στις φυλακές.
in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου