Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Δολοφονία στα Χανιά: Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του δράστη – Άρπαξε 10.000 ευρώ από το ζευγάρι

Δολοφονία στα Χανιά: Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του δράστη – Άρπαξε 10.000 ευρώ από το ζευγάρι
Η διπλή δολοφονία που αποκαλύφθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στα Χανιά με θύματα δύο ηλικιωμένους έχει συγκλονίσει την κοινωνία της Κρήτης και όχι μόνο. Οι αξιωματικοί που διεξάγουν τις έρευνες προσπαθούν με μεγάλη προσοχή να «δέσουν» την υπόθεση και να καταφέρουν να εντοπίσουν και να συλλάβουν το δολοφόνο. Αναζητούν έναν αλλοδαπό καθώς σύμφωνα με όλα τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους, φέρεται να είναι ο δράστης της διπλής δολοφονίας ενώ μετά την αποτρόπαια πράξη του κατάφερε να αρπάξει το ποσό των 10.000 ευρώ, οικονομίες που είχε το ζευγάρι μέσα στο σπίτι του. Υπενθυμίζεται ότι πρώτη εντοπίστηκε νεκρή η 79χρονη γυναίκα, το πρωί της Κυριακής.

Συγγενικά τους πρόσωπα ανησύχησαν καθώς δεν απαντούσαν στις κλήσεις τους και αποφάσισαν να μπουν στο σπίτι όπου διέμενε το ηλικιωμένο ζευγάρι και να βρουν δολοφονημένη με ένα μαντήλι την άτυχη 79χρονη. Αν και το αυτοκίνητο ήταν παρκαρισμένο έξω από το σπίτι ο 82χρονος σύντροφος της δεν είχε δώσει σημεία ζωής από την Παρασκευή και μάλιστα το απόγευμα της Δευτέρας εκδόθηκε Silver Alert για την εξαφάνισή του. Οι αστυνομικές αρχές έπειτα από έρευνες προχώρησαν σε έρευνα στην οικία που νοίκιαζε η 79χρονη σε ένα αλλοδαπό και βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το σπίτι όπου βρέθηκε στραγγαλισμένη. Και οι ίδιοι οι αστυνομικοί δεν μπορούσαν να πιστέψουν το θέαμα που αντίκρυσαν. Το πτώμα του άτυχου 82χρονου ήταν μέσα σε μια βαλίτσα, δεμένος πισθάγκωνα. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες που έχουν συλλέξει μέχρι τώρα οι αστυνομικοί φαίνεται πως πρώτα εξαφανίστηκε ο άνδρας. Κάτοικοι φέρεται να τον είδαν να περπατάει και στη συνέχεια αντιλήφθηκαν την ηλικιωμένη να τον ψάχνει. Η κηδεία της άτυχης 79χρονης θα γίνει στις 3 σήμερα το μεσημέρι.

Το δελτίο τύπου της ΕΛ.ΑΣ.

Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη αλλοδαπού, για ανθρωποκτονία, σε βάρος δύο ατόμων, στα Χανιά. Προχθές (25.10.2020) μετά τα μεσάνυχτα, βρέθηκε νεκρή εντός της οικίας της, ημεδαπή, στα Χανιά, στη συνέχεια χθες (26.10.2020) το μεσημέρι βρέθηκε σε ακόμη μία οικία το πτώμα ημεδαπού άντρα.

Οι δύο ημεδαποί (άντρας και γυναίκα), όπως προέκυψε από την διενεργηθείσα προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, είχαν θανατωθεί από αλλοδαπό άτομο, το οποίο στη συνέχεια αφαίρεσε, στην οικία της ημεδαπής, το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ περίπου και διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση. Στο σημείο μετέβη Ιατροδικαστής, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων και του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης. Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη.

Πηγή πληροφοριών: cretapost.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου