Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Δολοφονία 14χρονου: Ξεσπά η μητέρα του μετά την επιδίκαση αποζημίωσης

«Δεν πήγαινε το μυαλό μου, δεν μπορούσα να πιστέψω ότι ένα παιδί… ένας 14χρονος θα έφτανε σε τέτοιο σημείο» πρόσθεσε η μητέρα του άτυχου 14χρονου.

Σοκ είχε προκαλέσει στο πανελλήνιο η δολοφονία ενός 14χρονου από τον φίλο του, το 2016.

Η υπόθεση ήρθε ξανά στο προσκήνιο, μετά από επτά χρόνια, αφού επιδικάστηκε αποζημίωση ύψους 400.000 ευρώ στους γονείς του για ψυχική οδύνη.

Ο 21χρονος σήμερα δράστης της δολοφονίας κυκλοφορεί ελεύθερος στον Βόλο, σύμφωνα με τη μητέρα του θύματος. «Και να τα καταβάλουν τα χρήματα, δεν τα θέλω. Εγώ το παιδί μου θέλω, κανένας δεν μπορεί να μου το φέρει όμως» ξεσπά η μητέρα του 14χρονου στο «Τ-live». «Όταν δεν νοιάζονται πού βρίσκεται, τι κάνει και τι δεν κάνει… αυτοί έχουν την ευθύνη» είπε χαρακτηριστικά, επιρρίπτοντας ευθύνες στους γονείς του δολοφόνου του γιου της.

«Ψάχναμε αλλά τίποτα. Πήρα τηλέφωνο τον δράστη… Είχε τόσο ψυχραιμία. Μου έλεγε: “θεία τώρα εγώ κοιμάμαι”. Του είπα: “αγόρι μου συγγνώμη που σε ξύπνησα, αλλά ο Τάσος πού είναι”»; περιέγραψε η μητέρα του Τάσου. Η απάντηση που πήρε τότε από τον δράστη ήταν: «Δεν ξέρω θεία. Εγώ τον άφησα, χωρίσαμε στον δρόμο λίγο πιο πάνω από το σπίτι μας». «Δεν πήγαινε το μυαλό μου, δεν μπορούσα να πιστέψω ότι ένα παιδί… ένας 14χρονος θα έφτανε σε τέτοιο σημείο» πρόσθεσε η μητέρα του άτυχου μικρούλη.

Το χρονικό της δολοφονίας

Το πρωτοφανές έγκλημα συνέβη το βράδυ της 11ης Ιουνίου 2016, «παγώνοντας» το πανελλήνιο. Οι δύο φίλοι και συμμαθητές επέστρεφαν στα σπίτια τους, ύστερα από παιχνίδι κοντά στο δημοτικό σχολείο της Γέφυρας. Καθ’ οδόν, το θύμα φαίνεται πως έκανε κάποιο περιπαικτικό σχόλιο για την παλαιότητα του γεωργικού μηχανήματος της οικογένειας του δράστη, γεγονός που πυροδότησε επεισόδιο θυμού σε αυτόν, όπως περιγράφεται στην απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης.

Προφασιζόμενος ότι πρέπει να πάει τουαλέτα, ο ίδιος μπήκε στο αποθηκάκι το σπιτιού του, πήρε ένα μαχαίρι (με μήκος λάμας 32,5 εκατ.) και το έκρυψε στο φτερό του αυτοκινήτου του πατέρα του. Αφού επιτέθηκε σωματικά στον 14χρονο, άρπαξε το μαχαίρι προκαλώντας του δύο τραύματα- το πρώτο στην αριστερή πλάγια τραχηλική χώρα και το δεύτερο στην αριστερή ινιακή χώρα πίσω από το αφτί, ενώ, ακολούθως, τον πίεσε στο λαιμό επιδιώκοντας τον ασφυκτικό του θάνατο. Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω ήταν να επέλθει ο θάνατος του 14χρονου.

Στη συνέχεια, ο δράστης-που, σύμφωνα με την ίδια απόφαση, είχε εκδηλώσει κατά το παρελθόν επιθετικές συμπεριφορές-επιχείρησε να καλύψει τα ίχνη του εγκλήματος, ενώ την επομένη το πρωί προσφέρθηκε να συμμετάσχει στις έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου συμμαθητή του. Όταν εντοπίστηκε η σορός, έσφιξε ο «κλοιός» γύρω από τον ίδιο και τελικά ομολόγησε πως ήταν ο δράστης του εγκλήματος. Απολογούμενος σε ανακριτή είχε υποστηρίξει-μεταξύ άλλων-ότι υφίστατο bullying από το θύμα και κάποια άλλα παιδιά της παρέας του, λόγω της οικονομικής κατάστασης την οικογενείας του.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου