Thursday, 28 March, 2024

Δυστύχημα στη Ρόδο: Σκοτώθηκαν δύο ανήλικα αδέλφια

Σοκ προκάλεσε στην τοπική κοινωνία της Ρόδου η είδηση του τραγικού θανάτου των δύο ανήλικων αδερφών από τη Βρετανία

που βρίσκονταν στην Ελλάδα για διακοπές με τους γονείς του.

Με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης συνελήφθη ο 51χρονος εκμισθωτής των θαλάσσιων μέσων αναψυχής στη Ρόδο, εκεί που εκτυλίχθηκε η ανείπωτη τραγωδία κατά τη διάρκεια βόλτας με θαλάσσιο αλεξίπτωτο που έκαναν τρία ανήλικα αδέλφια από τη Βρετανία.
Δυο αδέλφια, μια 15χρονη και ένας 13χρονος είναι νεκρά ενώ αγώνα για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο τρίτος αδερφός.
Ο εκμισθωτής των θαλάσσιων μέσων καλείται να απαντήσει για ποιο λόγο ανέβασε και τα τρία παιδιά στο θαλάσσιο αλεξίπτωτο ενώ απαγορεύεται ρητά από τη νομοθεσία.
Καλείται επίσης να απαντήσει εάν είχε τη συγκατάθεση των γονέων τους αφού και πάλι ο νόμος ορίζει ότι δεν επιτρέπεται ανήλικοι να κάνουν θαλάσσιο αλεξίπτωτο.
Κατά την προανάκριση που διενεργεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου θα εξεταστούν και οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή και κατά πόσο ήταν καλές για τη χρήση θαλάσσιου αλεξίπτωτου.
Έσπασε το σκοινί
Σύμφωνα με τα στοιχεία κατά τη διάρκεια της πτήσης έσπασε το σκοινί με αποτέλεσμα να παρασυρθεί το αλεξίπτωτο και τα τρία αδέλφια να πέσουν σε βραχονησίδα. Η 15χρονη και ο 13χρονος βρήκαν ακαριαία το θάνατο ενώ ο τρίτος αδελφός τραυματίστηκε πολύ σοβαρά και δίνει μάχη για να κρατηθεί τη ζωή. Η οικογένεια των Βρετανών παραθέριζε στην περιοχή Πεύκοι.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου