Friday, 19 April, 2024

Δυστύχημα στον Πλαταμώνα: Αφέθηκε ελεύθερος ο οδηγός του ΚΤΕΛ. Τι λέει αυτόπτης μάρτυρας

Ελεύθερος αφέθηκε ο οδηγός του ΚΤΕΛ που ενεπλάκη στο τροχαίο δυστύχημα στον Πλαταμώνα, όταν το λεωφορείο

συγκρούστηκε με δύο αυτοκίνητα που ήταν σταματημένα στη ΛΕΑ, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας 19χρονος και να τραυματιστούν άλλοι 6 άνθρωποι.

Το τροχαίο σημειώθηκε στην Εθνική Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης, στο ύψος της σήραγγας του Πλαταμώνα, στη 01:30 μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου (22.4.2023). Στο ίδιο αυτοκίνητο που επέβαινε ο άτυχος 19χρονος τραυματίστηκαν σοβαρά τρεις άνδρες, 19, 22 και 34 ετών. Από το δεύτερο όχημα τραυματίστηκαν ελαφρά άλλα 3 άτομα. Τα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης ανέφεραν ότι το λεωφορείο κινείτο με κανονική ταχύτητα, όπως φαίνεται και στην τηλεματική, ενώ ισχυρίστηκαν στην ανακοίνωσή τους ότι «δεν μπορούσε να αποφευχθεί το δυστύχημα, λόγω της θέσης των αυτοκινήτων».

«Με προσπέρασε το ΚΤΕΛ»

Στο newsit.gr μίλησε ο Θανάσης Σιμώτας, αυτόπτης μάρτυρας του τροχαίου με το ΚΤΕΛ, ο οποίος είναι και αυτός οδηγός τουριστικού λεωφορείου. Ο ίδιος σημειώνει χαρακτηριστικά ότι είδε το ΚΤΕΛ να τον προσπερνάει και έμεινε λίγο πίσω του, αφού παραλίγο να εμπλακεί και ο ίδιος στο δυστύχημα.

«Είμαι και εγώ οδηγός τουριστικού λεωφορείου και είδα να με προσπερνάει το υπεραστικό λεωφορείο και να πηγαίνει μπροστά. Έμεινα πίσω του σε απόσταση περίπου 800 μέτρων και όταν έφτασα ακριβώς στο σημείο παραλίγο να εμπλακώ κι εγώ», περιγράφει στο newsit.gr ο αυτόπτης μάρτυρας.

«Προσπάθησα να αποφύγω τα αυτοκίνητα που χτύπησαν και ήταν στη μέση του δρόμου. Ήμουν τυχερός που γλίτωσα κι εγώ και σώθηκα μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτων. Αμέσως μετά σταμάτησα δεξιά και ειδοποίησα την αστυνομία. Ήμουν ο πρώτος που κάλεσε. Έτρεξα στο υπεραστικό λεωφορείο. Ο συνάδελφος οδηγός είχε ανοίξει την πίσω πόρτα και κατέβαζε τους επιβάτες. Επικρατούσε πανικός. Ρώτησα τον οδηγό να μάθω πως έγινε όλο αυτό. Μου απάντησε πως τα δύο ΙΧ αυτοκίνητα ήταν σταματημένα όμως με σβηστά φώτα και ο οδηγός, όπως μου ανέφερε, δεν πρόλαβε να τα δει εγκαίρως και δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Πάντως ο δρόμος έχει καλό φωτισμό. Τώρα για ποιο λόγο είχαν σταματήσει θα φανεί από τις έρευνες», καταλήγει ο κ. Σιμώτας.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου