Saturday, 20 April, 2024

Δύο συλλήψεις από τους “Αδιάφθορους”

Δείτε στο Policenet.gr την ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη 

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη:

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος συνελήφθησαν χθες, Πέμπτη 25 Μαΐου 2023, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, δύο άτομα, τα οποία εμπλέκονται σε τουλάχιστον δύο υποθέσεις απάτης και εμπορίας επιρροής.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα-κατά περίπτωση- αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, εμπορίας επιρροής-μεσάζοντες, απάτης καθώς και παράβασης καθήκοντος.

Προηγήθηκε καταγγελία, σύμφωνα με την οποία υπάλληλος Δ.Ο.Υ. σε περιοχή της Βορείου Ελλάδος καθώς και ιδιώτης συνεργός του, απαίτησαν και έλαβαν αθέμιτα ωφελήματα από άτομο με οφειλές προς την Εφορία, προκειμένου να επιτύχουν ευνοϊκές δόσεις και «κούρεμα» τόκων χρέους.

Από την επακόλουθη έρευνα και την συνδυαστική αξιολόγηση των προανακριτικών στοιχείων που συλλέχθηκαν, διαπιστώθηκαν τα καταγγελλόμενα, καθώς και ότι το συνολικό ποσό των ωφελημάτων που έλαβαν ξεπερνά τα 3.500 ευρώ. Παράλληλα, διακριβώθηκε και δεύτερη όμοια υπόθεση σε βάρος ατόμου που διαμένει στο εξωτερικό.

Πιο αναλυτικά, διακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω συλληφθέντες είχαν οργανωθεί τουλάχιστον από τον Ιούλιο του έτους 2022 και χρησιμοποιώντας την ιδιότητα του εφοριακού υπαλλήλου, λάμβαναν αθέμιτα ωφελήματα εκμεταλλευόμενοι παράλληλα τη δυσμενή θέση, στην οποία βρίσκονταν ιδιώτες με χρέη στην εφορία. Συγκεκριμένα, προσέγγιζαν τους εν λόγω ιδιώτες και ισχυριζόμενοι ότι μπορούν να ασκήσουν αθέμιτη επιρροή σε υπάλληλο εφορίας, στα καθήκοντα του οποίου ανάγεται η μείωση χρεών, λάμβαναν αθέμιτα ωφελήματα που κυμαίνονται μεταξύ των χρηματικών ποσών των 2.500 με 7.000 Ευρώ.

Η σύλληψη του εφοριακού υπαλλήλου πραγματοποιήθηκε απογευματινές ώρες χθες (25-05-2023) μετά την παραλαβή του προσημειωμένου χρηματικού ποσού των 1.500 ευρώ, ενώ ακολούθως εντοπίστηκε και συνελήφθη και ο ιδιώτης. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου