Thursday, 28 March, 2024

Δώρα ζωής από ασθενή του “Παπανικολάου” που κατέληξε. Το “ευχαριστώ” του νοσοκομείου

Δώρα ζωής σε συνανθρώπους του έδωσε μετά τον θάνατό του ένας ασθενής

του νοσοκομείου Παπανικολάου, στη Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του νοσοκομείου:

“Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου «Γεώργιος Παπανικολάου» και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Β΄ Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) ευχαριστούν θερμά τους οικείους του νοσηλευόμενου, οι οποίοι με γενναιοδωρία προχώρησαν σε μια πράξη ανθρωπισμού μέσα από τη διαδικασία της προσφοράς των οργάνων του.

Στη Β΄ΜΕΘ την Τετάρτη 31 Μαΐου 2023 ολοκληρώθηκε με επιτυχία η λήψη οργάνων από 75χρονο άντρα με τη συνεργασία γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού της Β΄ΜΕΘ και τις χειρουργικές ομάδες λήψης των οργάνων: Από τη χειρουργική ομάδα στο Γ.Ν.Θ. «Ιπποκράτειο» για τη λήψη των νεφρών και από το Π.Γ.Ν. ΑΧΕΠΑ για τη λήψη των κερατοειδών χιτώνων. Η μεταμόσχευση νεφρών σε συμβατούς λήπτες πραγματοποιήθηκε στο Λαϊκό Νοσοκομείο Αθηνών σε άνδρα 67 ετών και σε γυναίκα 67 ετών αντίστοιχα, ενώ οι κερατοειδείς χιτώνες αναμένεται να μεταμοσχευτούν εντός των προσεχών ημερών.

Η συμβολή του προσωπικού των Μονάδων και των χειρουργικών ομάδων λήψης των οργάνων είναι καθοριστική στην επιτυχή έκβαση της διαδικασίας δωρεάς οργάνων υπό το γενικό συντονισμό του Ελληνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων αλλά και με την πολύτιμη συμβολή ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Νοσοκομείου που συμμετέχει σε αυτή τη διαδικασία.

Η δωρεά οργάνων απαιτεί μεγαλοψυχία και ευαισθησία που τιμά τη μνήμη του εκλιπόντος και δημιουργεί σημαντικές προοπτικές για τους μεταμοσχευθέντες ασθενείς δίνοντας πνοή ζωής στους ίδιους και τις οικογένειες τους”.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου