Thursday, 28 March, 2024

Δ. Θεσσαλονίκης για ηλεκτρικά πατίνια: Χωρίς άδεια, κατάσχεση

Να βάλει τάξη στο καθεστώς με τα ηλεκτρικά πατίνια επιδιώκει ο δήμος Θεσσαλονίκης.
Μέχρι σήμερα οι δύο εταιρίες που επινοικιάζουν ηλεκτρικά πατίνια, δεν έχουν καταβάλλει τέλος για τη χρήση του κοινόχρηστου χώρου ενώ τον χρησιμοποιούν.
Παράλληλα δεν έχουν ορίσει σημεία εκκίνησης και στάθμευσης, ενώ δεν έχουν γνωστοποιήσει προς το δήμο την έδρα και τον κατά νόμο υπεύθυνο.
Η πρώτη κίνηση έρχεται από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Μάκη Κυριζίδη, ο οποίος απέστειλε επιστολή προς τις δύο εταιρίες και ζητά μέσα στις επόμενες 15 μέρες να προβούν σε συγκεκριμένες ενέργειες.
Ειδικότερα, ζητά να γνωστοποιήσουν προς την Διεύθυνση Αστικού Σχεδιασμού του Δήμου Θεσσαλονίκης:
Tον αριθμό των πατινιών που βρίσκονται στον κοινόχρηστο χώρο του δήμου και για τα οποία θα λάβουν άδεια.
Τον χώρο νόμιμης κατάληψης που επιθυμούν για να εκδοθεί και η αντίστοιχη απόφαση αδείας μετά την καταβολή του ανάλογου τέλους.
Tον κατά νόμο υπεύθυνο, την έδρα και τα φορολογικά στοιχεία των εταιριών.
Τα σημεία εκκίνησης που επιθυμούν ώστε να γνωμοδοτήσει η αρμόδια Υπηρεσία για την διαμόρφωση τους (έκταση, πινακίδες σήμανσης και όρων χρήσης κτλ) και εν συνεχεία να γνωμοδοτήσει η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης.
«Διαπιστώσαμε ότι δεν υπάρχουν άδειες, δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία, δεν έχει καταβληθεί κανένα τέλος, από την θητεία της προηγούμενης διοίκησης που έχουν εμφανιστεί αυτά τα ηλεκτρικά πατίνια και αυτές οι εταιρίες. Βλέποντας συνεχώς να πληθαίνουν και να καταλαμβάνουν το δημόσιο χώρο, σήμερα κάναμε την πρώτη ενέργεια ως αντιδημαρχία, να στείλουμε επιστολή στις αρμόδιες εταιρίες», τόνισε στο thestival.gr, ο Μάκης Κυριζίδης.
Τέλος στην επιστολή του ο αντιδήμαρχος, διευκρινίζει ότι σε περίπτωση παρέλευσης της προθεσμίας ο δήμος Θεσσαλονίκης θα προβεί δια των υπηρεσιών του σε κατάσχεση όλων των αντικειμένων που βρίσκονται στο δημόσιο χώρο άνευ αδείας.
«Επιτέλους πρέπει να μπει μια τάξη. Ουσιαστικά με την έκδοση αδείας, θα έχουμε τέλη, έσοδα για το δήμο και από την άλλη όλες τις απαραίτητες προεγκρίσεις. Επιτέλους να μπει μια τάξη σε όλο αυτό. Να ξέρουμε ποιοι είναι, πόσο χώρο καταλαμβάνουν, τι λεφτά πληρώνουν στο δήμο και τον κοινόχρηστο χώρο των Θεσσαλονικέων», σημείωσε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων στο thestival.gr.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου