Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Είχε στην κατοχή του 38.000 αρχεία με υλικό πορνογραφίας νηπίων

Είχε στην κατοχή του 38.000 αρχεία με  υλικό πορνογραφίας νηπίων

Στη σύλληψη ενός 31χρονου ο οποίος διέθετε περισσότερα από 30.000 αρχεία με πορνογραφία νηπίων προχώρησε η Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Ειδικότερα, ο άνδρας συνελήφθη στο πλαίσιο της αστυνομικής – ψηφιακής έρευνας με βάση την οποία βρέθηκε ότι είχε στην κατοχή του τεράστιο πορνογραφικό υλικό.

Τα ηλεκτρονικά ίχνη του νεαρού ταυτοποιήθηκαν από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Ο 31χρονος ο χρησιμοποιούσε επί μήνες συνδέσεις διαδικτύου (IP) άλλων προσώπων, στις οποίες είχε αποκτήσει παράνομα πρόσβαση, προκειμένου να μην εντοπίζεται.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από διαδικτυακό έλεγχο σε δίκτυο ανταλλαγής αρχείων Peer-to-Peer (P2P), για κατοχή και διακίνηση υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διενήργησε ενδελεχή ψηφιακή έρευνα και ανάλυση των δεδομένων και στοιχείων της υπόθεσης, ενώ εκδόθηκε Διάταξη και Βούλευμα από την αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, για άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Την Παρασκευή κλιμάκιο αστυνομικών, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, διεξήγαγε επιτόπια έρευνα στην οικία του άνδρα σε περιοχή της Αττικής, όπου ταυτοποιήθηκε ο διαδικτυακός του λογαριασμός, τον οποίο χρησιμοποιούσε σε σχέση με την υπόθεση αυτή.

Από την επιτόπια ψηφιακή έρευνα στα ψηφιακά μέσα του συλληφθέντα διακριβώθηκε η κατοχή χιλιάδων (38.000 περίπου) αρχείων με υλικό πορνογραφίας νηπίων, γεγονός για το οποίο ο νεαρός συνελήφθη στα όρια του αυτοφώρου.

Σημειώνεται ότι ο νεαρός απουσίαζε σε διακοπές σε περιοχή εκτός Αττικής, στην οποία εντοπίστηκε και συνελήφθη.

Στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και τρεις σκληροί δίσκοι, που θα αποσταλούν στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για εργαστηριακές εξετάσεις.

www.tragiko.net

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου