Tuesday, 16 April, 2024

Εικόνα ντροπής σε εγκαίνια: Ανέβηκαν οι «επίσημοι» στην εξέδρα κι άφησαν τον παραολυμπιονίκη

Όπως φαίνεται στη φωτογραφία που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο, κατά τη διάρκεια Αγιασμού, κληρικοί και αξιωματούχοι βρίσκονται πάνω σε μία υπερυψωμένη εξέδρα.

Όχι όμως κι ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Γιώργος Καπελλάκης.

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η εικόνα από τα εγκαίνια αθλητικών εγκαταστάσεων στην παραλία του Καρτερού στο Ηράκλειο της Κρήτης, όπου στην ειδικά διαμορφωμένη εξέδρα για τον αγιασμό βρίσκονταν όλοι οι επίσημοι προσκεκλημένοι εκτός του προέδρου της Παραολυμπιακής Επιτροπής.

Όπως προέκυψε εκ των υστέρων, οι διοργανωτές που τον είχαν προσκαλέσει δεν μερίμνησαν να τοποθετηθεί ράμπα, προκειμένου να έχει πρόσβαση με το αναπηρικό του αμαξίδιο στην εξέδρα των επισήμων.

Το γεγονός σχολιάστηκε από τους χρήστες του διαδικτύου, καθώς αποτελεί μια πραγματική «εικόνα αποκλεισμού»: «Αυτή εδώ η εικόνα είναι η καθημερινότητα μας», γράφει χαρακτηριστικά χρήστης.

Η απάντηση του Αυγενάκη: «Ήταν λάθος»

Σε ανάρτησή του στο Facebook ο Λευτέρης Αυεγενάκης σχολίασε πως «ήταν λάθος και δεσμεύομαι πως δεν θα επαναληφθεί!»

Τέτοια εικόνα, όπως η μη πρόνοια πρόσβασης του Προέδρου της Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή – Hellenic Paralympic Committee, Γιώργου Καπελλάκη, στην πρόχειρη εξέδρα για τον αγιασμό των εγκαταστάσεων Karteros Beach Sports Center, τέτοια παράλειψη δεν θα ξανασυμβεί.

Η κουλτούρα συμπερίληψης είναι φιλοσοφία μας από την πρώτη ημέρα στο Υφυπουργείο Αθλητισμού, αλλά και βασικός άξονας πολιτικής της Κυβέρνησής μας. Και αυτό το γνωρίζουν καλά οι αθλητές ΑμεΑ. Και το αναγνωρίζουν. Το δήλωσε, αμέσως μετά, όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο, ο ίδιος ο Γιώργος Καπελλάκης, τον οποίο ευχαριστώ θερμά:

«Με τις συμπεριφορές σας μας αντιμετωπίζετε ίσα. Ήταν μεγάλο παράπονό μας όλα αυτά τα χρόνια. Δεν είχαμε ίση αντιμετώπιση και με σένα τη βρήκαμε, Λευτέρη Αυγενάκη. Κι είναι πολύ βασικό αυτό, όχι μόνο για τους Αθλητές με Αναπηρία, αλλά για όλη την κοινωνία».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου