Friday, 29 March, 2024

Εικόνες μέσα από το Κέντρο Φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στον Βοτανικό

 

Σε πλήρη λειτουργία έχει τεθεί από χθες το Κέντρο Φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στον Βοτανικό, με 207 άτομα να στεγάζονται στα κοντέινερ, αφού μεταφέρθηκαν την Κυριακή το απόγευμα από το Πεδίον του Αρεως με λεωφορεία.

Το ανοικτό Κέντρο Φιλοξενίας που αποτελείται από 100 κοντέινερς, μπορεί να φιλοξενήσει έως 600 άτομα, ενώ στο κάθε κοντέινερ μπορούν να ζήσουν από πέντε έως επτά άτομα

Στο Κέντρο σερβίρονται τρία γεύματα (πρωινό στις 9 π.μ., μεσημεριανό στις 2.30 μ.μ. και βραδινό στις 7.30 μ.μ.), τα οποία είναι διαμορφωμένα με βάση τις συνθήκες διαβίωσης, τα ήθη και τη θρησκεία των προσφύγων, καθώς και πιθανά προβλήματα υγείας (για παράδειγμα σε πρόσφυγες με γαστρεντερικά προβλήματα δεν σερβιρίστηκε χθες γάλα). Στη σίτιση συμβάλλουν, πέρα από το ελληνικό κράτος, ο Ερυθρός Σταυρός και η Υπατη Αρμοστεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Κάθε οικίσκος διαθέτει κουζίνα, μπάνιο, τουαλέτα, κουκέτες και στρώματα και βεβαίως κλιματισμό. Επίσης υπάρχει τρεχούμενο νερό, αποχέτευση και ηλεκτροδότηση.

Ο χώρος φυλάσεται από την Ελληνική Αστυνομία και συγκεκριμένα από 8 αστυνομικούς, ενώ στο έργο της φύλαξης αναμένεται να συμβάλουν και δυνάμεις της Δημοτικής Αστυνομίας του δήμου Αθηναίων. Η είσοδος και η έξοδος των προσφύγων είναι μεν ελεύθερη, ωστόσο υπάρχουν ειδικοί κατάλογοι με τα πλήρη στοιχεία τους.

Βίντεο Βασίλης Νούσης

Εικόνες μέσα από το Κέντρο Φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στον Βοτανικό

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου