Thursday, 25 April, 2024

Εικόνες ΝΤΡΟΠΗΣ στα νοσοκομεία

Εντατική στο διάδρομο – Ασθενείς με χαρτόκουτα στο κρεβάτι

​Για τις τραγικές ελλείψεις στο χώρο της υγείας έχετε ακούσει πολλά. Εκεί όμως που η κατάσταση είναι απελπιστική, είναι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Η αυτοψία του Λάμπρου Δεμερτζή στον Ευαγγελισμό είναι ενδεικτική.
Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, ή αλλιώς το μεγαλύτερο νοσηλευτικό ίδρυμα των Βαλκανίων. Και όμως, οι εικόνες ντροπής με ασθενείς που μόλις χειρουργήθηκαν στην ορθοπεδική κλινική, να χρησιμοποιούν χαρτόκουτα στο κρεβάτι.
«Εκεί είναι ορθοπεδική μονάδα δεν έχουν υποσέντονα, διότι έχουν κινητικά προβλήματα διότι έχουν καθετήρες , όλα δικά μας δεν έχουν σεντόνια, κουβέρτες…» αναφέρει συγγενής ασθενούς.
Όσο για τις συνθήκες στο θάλαμο που βλέπετε στο βίντεο; Μάλλον τα σχόλια είναι περιττά. Και αυτό είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει το Εθνικό σύστημα υγείας.
Μόνο την Πρωτοχρονιά 52 άνθρωποι διασωληνωμένοι βρίσκονταν στους διαδρόμους ή σε θαλάμους νοσοκομείων περιμένοντας να αδειάσει ένα κρεβάτι στην εντατική, με ότι αυτό σημαίνει για την επιβαρυμένη κατάσταση της υγείας τους. «Μέσα σε δυο μόλις μήνες από τον Ευαγγελισμό απολύθηκαν 15 νοσηλευτές του ΚΕΕΛΠΝΟ, έχουν απολυθεί, με συνέπεια να έχουν κλείσε 6 κρεβάτια της Μ΅Θ και 4 της αυξημένης φροντίδας, δηλαδή επί συνόλου 50 κλινών τα 10 είναι κλειστά» δηλώνει ο Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός, Ηλίας Σιώρας.
Οι υπερπροσπάθειες των γιατρών και του ΕΚΑΒ επέφεραν κάποια μείωση στη λίστα και, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, σήμερα σε αναμονή βρίσκονται 39 ασθενείς για κρεβάτι στην ΜΕΘ. Έτσι εκτός από τους ασθενείς, τον δικό τους Γολγοθά ανεβαίνουν και οι συγγενείς που αναζητούν κρεβάτι για τους ανθρώπους τους.
Σε πολλά νοσοκομεία οι ασθενείς παραμένουν επί πολλές ημέρες στα ράντζα και στους διαδρόμους, ενώ κατά γενική ομολογία παρά τις όποιες ελλείψεις σε γιατρούς και νοσηλευτές, το προσωπικό των νοσοκομείων δίνει καθημερινά τον καλύτερό του εαυτό, τιμώντας τον όρκο του Ιπποκράτη.

Εικόνες ΝΤΡΟΠΗΣ στα νοσοκομεία

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου