Friday, 29 March, 2024

«Εισβολή» κατοίκων σε στρατόπεδο στα Διαβατά Θεσσαλονίκης

Νέο επεισόδιο στο σήριαλ του προσφυγικού και της δημιουργίας των hot spots σημειώθηκε σήμερα το πρωί στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου, στα Διαβατά, όπου πρόκειται να δημιουργηθεί ένα κέντρο μετεγκατάστασης προσφύγων.

Κάτοικοι της περιοχής έριξαν τμήμα της περίφραξης του στρατοπέδου και εισέβαλαν σε αυτό. Άμεσα διμοιρίες των ΜΑΤ παρατάχθηκαν μπροστά τους ώστε να τους αποτρέψουν να φτάσουν στον χώρο των εργασιών. Υπό την πίεση των διαμαρτυριών, τα συνεργεία του Στρατού διέκοψαν τις εργασίες τους.

Οι κάτοικοι και οι διοικήσεις των δήμων έλαβαν τη διαβεβαίωση ότι μέχρι αύριο στις 2 το μεσημέρι δεν θα πραγματοποιηθούν εργασίες στο στρατόπεδο, καθώς εκείνη την ώρα είναι προγραμματισμένη συνάντηση του δημάρχου Δέλτα, Μίμη Φωτόπουλου, και του δημάρχου Ωραιοκάστρου, Αστέριου Γαβότση, με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα. Παράλληλα ο κ. Γαβότσης θα έχει στις 13.00 συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνος Κάμμενο.

Οι συγκεντρωμένοι αποφάσισαν να δημιουργήσουν ομάδες περιφρούρησης σήμερα και αύριο, προκειμένου να σιγουρευτούν πως δεν θα πραγματοποιηθούν εργασίες στο στρατόπεδο.

thestival.gr

«Εισβολή» κατοίκων σε στρατόπεδο στα Διαβατά Θεσσαλονίκης

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου