Thursday, 28 March, 2024

Εκλογές ΝΔ: Άλλα λένε οι δημοσκοπήσεις, άλλα οι στοιχηματικές αποδόσεις

Είθισται οι δημοσκοπικές εταιρίες να συμβαδίζουν με τις στοιχηματικές σε ότι αφορά τις εκλογικές «προβλέψεις», αφού υποτίθεται ότι οι δεύτερες βγάζουν και διαμορφώνουν αποδόσεις, με βάση τα ευρήματα των πρώτων.

Για τις επικείμενες εκλογές της Νέας Δημοκρατίας όμως παρατηρείται το παράδοξο φαινόμενο της πλήρους αναντιστοιχίας. Ενώ οι τελευταίες δημοσκοπήσεις παγιώνουν την πρωτιά του Απόστολου Τζιτζικώστα στην πρόθεση ψήφου για την προεδρία της ΝΔ, στο στοίχημα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης προβάλλει ως σαφές φαβορί για το χρίσμα.
Συγκεκριμένα, στη «sportingbet» ο μέχρι πρότινος εκτελών χρέη προέδρου στην παράταξη προσφέρεται στο 1,60, ενώ ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας στο 2,50. Οι αντίστοιχες αποδόσεις στο «stoiximan» είναι 1,80 και 2,80, τη στιγμή που η τελευταία δημοσκόπηση έδινε πρώτο τον κ. Τζιτζικώστα με 26,6% και τον κ. Μεϊμαράκη στο 23,1%.
Ακόμη μεγαλύτερη είναι η… ανωμαλία που προκύπτει με την (αν)αντιστοιχία στα ποσοστά των Κυριάκου Μητσοτάκη και Άδωνι Γεωργιάδη. Ο πρώτος εμφανίζεται να ξεπερνάει το φράγμα του 20% στις δημοσκοπήσεις και να ελπίζει σε ανατροπή του διδύμου την ώρα της κάλπης, ενώ ο δεύτερος δεν ξεπερνάει σε καμία δημοσκόπηση το 9%.
Και όμως στις στοιχηματικές αποδόσεις, ο κ. Γεωργιάδης είναι τρίτο φαβορί για την προεδρία, επιστρέφοντας 10 φορές το κεφάλαιο στη «sportingbet» και οχτώ στο stoiximan. Ο κ. Μητσοτάκης προσφέρεται στο 13,00 και 10,00 αντίστοιχα!
Είναι προφανές ότι κάτι δεν πάει καλά, κάποιος από τους δύο (δημοσκόπος ή book) έχει πέσει τελείως έξω σε ότι αφορά τα ευρήματα ή τις εκτιμήσεις του.
Πριν από τρεις ημέρες ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε εμμέσως πλην σαφώς λόγο για «στημένες» δημοσκοπήσεις, καλώντας τους άλλους τρεις συνυποψηφίους του να ψάξουν «από κοινού και να βρουν ποια είναι αυτά τα κέντρα που θέλουν να χειραγωγήσουν το εκλογικό σώμα της Νέας Δημοκρατίας». Δεν δίστασε μάλιστα να κάνει λόγο για «απάτη». Σε λίγες ημέρες θα ξέρουμε αν ο πρώην υπουργός Υγείας ξέρει κάτι παραπάνω και δικαιούται να κάνει τέτοιες καταγγελίες.
Το σίγουρο είναι πάντως ότι αν είναι οι δημοσκοπικές εταιρίες αυτές που έχουν προσεγγίσει καλύτερα το θέμα, το 2,50 ή 2,80 για τη νίκη του Απόστολου Τζιτζικώστα είναι μια εξαιρετικά value, όπως λέγεται στη στοιχηματική αργκό, απόδοση…

Εκλογές ΝΔ: Άλλα λένε οι δημοσκοπήσεις, άλλα οι στοιχηματικές αποδόσεις

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου