Friday, 19 April, 2024

Εκτός ΕΜΑΚ, 54 πυροσβέστες που δεν έχουν εμβολιαστεί – Αντικατάσταση ή παραίτηση

Μετά την Κρήτη, που μετακινούνται από την ΕΜΑΚ 7 πυροσβέστες, άλλοι 54 πυροσβέστες που δεν έχουν εμβολιαστεί, ανά την επικράτεια

στο πλαίσιο της πρόσφατης σχετικής απόφασης της κυβέρνησης, αλλάζουν για λίγο υπηρεσία και ακολουθεί η αναστολή και αντικατάστασή τους!
Όπως ανέφερε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Δημήτρης Σταθόπουλος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος, οι 54 πυροσβέστες μετακινούνται σε όμορες υπηρεσίες, ενώ λαμβάνεται μέριμνα για την αντικατάστασή τους.
Το περιθώριο να εμβολιαστούν ήταν μέχρι το τέλος Ιουνίου και είχε δοθεί μια άτυπη παράταση έως το τέλος Ιουλίου, ωστόσο επέλεξαν να μην εμβολιαστούν.
Η απόφαση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υπαλλήλων που υπηρετούν στις ΕΜΑΚ είχε εκδοθεί στις 18 Μαΐου, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών εργασίας και της εξασφάλισης της αδιάλειπτης επιχειρησιακής λειτουργίας των υπηρεσιών.
Ο πυροσβέστης στη 2η ΕΜΑΚ, Σπύρος Μουξιός Στεργίου παρατήθηκε από την Υπηρεσία, ανακοινώνοντας το, στο προσωπικό του προφίλ, στο φβ. Του ήρθε η ειδοποίηση μετακίνησης, που όμως δεν δέχθηκε, καθώς στη συνέχεια, αν δεν γίνει ο εμβολιασμός, θα τους… παραιτήσουν έτσι κι αλλιώς!

Η ανάρτηση του Σπ. Στεργίου:
Αξιότιμοι συνάδελφοι,
Μετά από 14 χρόνια η φυσική μου ηγεσία αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα να αποχωρήσω από την 2η Ε.Μ.Α.Κ. Τα χρόνια πέρασαν σαν νερό, έζησα τα πάντα!
Θέλω να σας ευχαριστώ για την συνεργασία μας όλα τα χρόνια, πάντα από οποίο πόστο ήμουνα στο μυαλό μου είχα το καλό της Μονάδας.
Ζητώ συγνώμη μέσα από την καρδιά μου αν στεναχώρησα ή πίκρανα κάποιον με οποιονδήποτε τρόπο.
Καλή δύναμη σε όλους εσάς που μένετε πίσω, ο Θεός να σας φυλάει σε κάθε σας βήμα εσάς και τις οικογένειες σας. Θα είμαι πάντα στο πλευρό σας.
Είμαι περήφανος που υπηρέτησα μαζί σας!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου