Tuesday, 23 April, 2024

ΕΛΑΣ: Δύο συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών αξίας 820.000 ευρώ

Στη σύλληψη δύο μελών  εγκληματικής οργάνωσης προχώρησε η υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής την Πέμπτη (9/2)

οι οποίοι διακινούσαν μεγάλες ποσότητες διαφόρων ειδών ναρκωτικών ουσιών το παράνομο κέρδος από την οποία υπολογίζεται σε τουλάχιστον 820.000 ευρώ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή (10/2) περισσότερα από 17 κιλά κοκαΐνης και 122 κιλά ακατέργαστης κάνναβης κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών.

Επιπλέον, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση είχε προηγηθεί έρευνα πληροφοριακών δεδομένων και δημιουργία ατομικών «προφίλ» (profiling), μέσω των οποίων ταυτοποιήθηκε η δράση των δύο δραστών στη διακίνηση κοκαΐνης και κάνναβης σε μικροεμπόρους ναρκωτικών στην Αττική. Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικία και αποθήκη, που χρησιμοποιούσε ο ένας συλληφθείς για την απόκρυψη των ναρκωτικών (καβάτζα), βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

17 κιλά και 780 γραμμάρια κοκαΐνης, 122 κιλά και 511 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 3 κιλά και 755 γραμμάρια σκόνης για νόθευση κοκαΐνης, πιστόλι, 2 γεμιστήρες και 179 φυσίγγια, 2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, 3 κινητά τηλέφωνα, 2 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και 650 ευρώ.

Στην αρμόδια εισαγγελική αρχή παραπέμφθηκαν οι δύο συλληφθέντες, κατόπιν σχηματισμού δικογραφίας εις βάρος τους που αφορούν παραβάσεις των νομοθεσιών για ναρκωτικά και όπλα.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου