Thursday, 28 March, 2024

Ελβετική εφημερίδα: «Οι Έλληνες είναι οι νέοι ήρωες της Ευρώπης, ασπίδα άμυνας κατά του Ερντογάν»

Η ελβετική εφημερίδα Neue Zürcher Zeitung σε άρθρο της που αναφέρεται στην Ελλάδα με τίτλο «οι νέοι ήρωες της Ευρώπης»

στέκεται στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα μας ταυτόχρονα: την τουρκική απειλή, το μεταναστευτικό και τον κορονοϊό.
«Κανείς δεν θα το πίστευε για την Ελλάδα. Ελέγχει αλλού λιγότερο, αλλού περισσότερο όλες αυτές τις κρίσεις», γράφει χαρακτηριστικά η ελβετική εφημερίδα, όπως μεταφέρει η DW.
«Είναι η Ελλάδα εκείνη που αποκρούει τις στρατιωτικές επιθέσεις της Τουρκίας, οι οποίες βασικά απευθύνονται σε ολόκληρη την Ευρώπη. Είναι η Αθήνα εκείνη που αντιστάθηκε στις προσπάθειες εκβιασμού του Τούρκου προέδρου, ο οποίος επιχείρησε να κατευθύνει προσφυγικές ροές προς την Ευρώπη (…)», συνεχίζει η αρθρογράφος Adelheid Wölfl, με εμφανή διάθεση υποστήριξης της χώρας μας έναντι της Τουρκίας.
Η Neue Zürcher Zeitung «καρφώνει» “διακριτικά” και τη γερμανική αντιμετώπιση έναντι της Ελλάδας, κυρίως για το οικονομικό κομμάτι: «Ενώ πριν από λίγα χρόνια ήταν ο ασθενής της Ευρώπης, σήμερα οι Έλληνες έχουν γίνει ασπίδα άμυνας κατά του Ερντογάν και των προσφύγων (που έστειλε). Τα υποτιμητικά πρωτοσέλιδα της Bild στο απόγειο της δημοσιονομικής κρίσης ‘Δεν θα πάρετε ψίχουλο από μας’ ή ‘Πουλήστε τα νησιά σας χρεοκοπημένοι Έλληνες’ διαβάζονται σήμερα σαν από μια άλλη, μακρινή εποχή».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου