Wednesday, 24 April, 2024

Ελεύθεροι οι 8 κατηγορούμενοι για τη διαπόμπευση του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ

Ελεύθεροι αφέθηκαν μετά την απολογία τους στον ανακριτή οι οκτώ κατηγορούμενοι, επτά άνδρες και μία γυναίκα -οι έξι εξ αυτών φοιτητές

για συμμετοχή στην αήθη επίθεση σε βάρος του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ), στις 29 Οκτωβρίου 2020, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.
Οι τέσσερις αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο, ενώ στους υπόλοιπους 4 επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση ύψους 3.000 ευρώ στον καθένα και υποχρεωτική εμφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους μία φορά το μήνα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, όλοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται για εγκληματική οργάνωση, αρπαγή, παράνομη κατακράτηση και παράνομη βία, διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας και φθορά ξένης ιδιοκτησίας. Όπως φέρεται να υποστήριξαν αφενός δεν στοιχειοθετούνται οι εις βάρος τους κατηγορίες και αφετέρου δεν συμμετείχαν στην επίθεση κατά του Πρύτανη.
«Μετά από μία πολύωρη διαδικασία ανακριτής και εισαγγελέας, κρίνοντας συνολικά το υλικό της δικογραφίας και τις απολογίες αποφάσισαν να αφήσουν ελεύθερους χωρίς όρους 4 από τους κατηγορούμενους και υπό τον όρο της εγγυοδοσίας. Η απόφαση αυτή επιβεβαιώνει το γεγονός ότι στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις σε βάρος των κατηγορουμένων. Θεωρούμε ότι η νομική και ουσιαστική αβασιμότητα του κατηγορητηρίου θα καταδειχθεί και στη συνέχεια» δήλωσε ο δικηγόρος τριών εκ των κατηγορουμένων, Γιώργος Κακαρνιάς.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου