Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

“Εμφύλιο” στην κυβέρνηση και “χαρτοπόλεμο” από την αντιπολίτευση προκαλεί η πρόταση Καμμένου

Κύματα αντιδράσεων έχει προκαλέσει στην αντιπολίτευση η πρόταση του Πάνου Καμμένου για υποχρεωτική στράτευση των γυναικών και δημιουργία στρατιωτικών λυκείων, ανοίγοντας επιπλέον “μέτωπα” για την κυβέρνηση Τσίπρα, όχι μόνο μέσα στην Βουλή, αλλά και στην ελληνική κοινωνία στο σύνολό της.

Ο πρωθυπουργός καλείται να διαχειριστεί άλλη μια δύσκολη κατάσταση που δημιουργείται εκ των έσω, όταν έχει να κάνει σχέση με τη ψήφιση κάποιου μέτρου. Συγκεκριμένα, οι τριγμές ανάμεσα σε κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – στην πλειονότητά τους και υπουργοί – έχουν προκαλέσει τεράστιο πονοκέφαλο στο Μαξίμου. Οι “σύντροφοι” του Τσίπρα δείχνουν να έχουν στην… “μπούκα του κανονιού” τους ΑΝΕΛ, καθώς ο Πάνος Καμμένος δείχνει μια “συντηρητική μεταστροφή”, όπως αναφέρουν κύκλοι αρκετών υπουργικών γραφείων.
Τα συγκεκριμένα πρόσωπα έχουν καταστήσει σαφές από την πρώτη στιγμή πως σε περίπτωση που περάσει ένα τέτοιο μέτρο, δεν πρόκειται να το ψηφίσουν. Ο λόγος είναι πως δεν θέλουν οι νέοι να λάβουν “στρατιωτικοποιημένη παιδεία”, διότι στη συνέχεια όλο αυτό θα οδηγήσει την κοινωνία σε “συντηρητικό φάσμα”. Απ’ ότι φαίνεται ο κυβερνητικός εταίρος του Αλέξη Τσίπρα θέλει σιγά – σιγά να αποποιηθεί τον ρόλο του “δεκανικιού” και προωθεί τη δική του θεματολογία στην κυβερνητική ατζέντα, η οποία προφανώς δεν συμβαδίζει σε μια ευρωπαϊκή αριστερά.
Ο Πάνος Καμμένος για άλλη μια φορά βάζει σε “μπελάδες” τον Αλέξη Τσίπρα, όταν δεν έχει περάσει καλά – καλά μια βδομάδα από τη ψήφιση του συμφώνου συμβίωσης, αφήνοντας τους βουλευτές του να κινηθούν αυτόνομα και να μην περάσει μια ενιαία και συγκροτημένη γραμμή πλεύσης, παράλληλη με αυτή του ΣΥΡΙΖΑ.
Αντίθετος με την πρόταση Καμμένου έχει εμφανιστεί και ο “πνευματικός πατέρας του Τσίπρα”, ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, ο οποίος έχει δηλώσει: “Αν τους αρέσει να πάνε. Είμαι υπέρ της ισότητας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν διαφοροποιήσεις. Δεν είμαι υπέρ της υποχρεωτικής θητείας των γυναικών”.
ΠΑΣΟΚ: “Παραλήρημα Καμμένου η υποχρεωτική στράτευση γυναικών και η ίδρυση στρατιωτικών λυκείων”
“Παραλήρημα” χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ τη φερόμενη νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, για υποχρεωτική στράτευση των γυναικών που διεκδικούν θέση σε Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό και την ίδρυση στρατιωτικών λυκείων.
Όπως συγκεκριμένα σημειώνεται στην ανακοίνωση, “το νέο παραλήρημα του κ. Καμμένου περί ίδρυσης στρατιωτικών λυκείων και υποχρεωτικής στράτευσης των γυναικών που δίνουν εξετάσεις για τα Σώματα Ασφαλείας, δεν μας εκπλήσσει”.
Η ανακοίνωση χαρακτηρίζει τους οπαδούς του κόμματος των ΑΝΕΛ “ακροδεξιούς, φανατικούς, ομοφοβικούς” και συμπληρώνει: “Εμείς έχουμε ήδη καταδικάσει αυτό που εκφράζουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως εξακολουθεί να τους καλύπτει και να τους εναγκαλίζεται, για την καρέκλα, για την εξουσία. Χωρίς αρχές και αξίες”.
Και καταλήγει η ανακοίνωση: “Συνιστούμε, πάντως, στον κ. Τσίπρα όταν πάει στους Podemos ή στην πορτογαλική αριστερά, να μη συνοδεύεται από τον κ. Καμμένο. Μην πάθουν και σοκ οι άνθρωποι”.
“Πυρ κατά βούληση” Ποταμιού στον Καμμένο
Σφοδρή επίθεση και σκληρή κριτική άσκησε – με ανακοίνωση που εξέδωσε – το Ποτάμι στον Πάνο Καμμένο, αναφορικά με τις αποφάσεις του προέδρου των ΑΝΕΛ στο υπουργείο Άμυνας.
Στο επίκεντρο της επίθεσης κατά μέτωπο του κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη προς τον υπουργό και κυβερνητικό εταίρο του ΣΥΡΙΖΑ, βρέθηκαν τόσο η υποχρεωτική θητεία στις γυναίκες, όσο και η δημιουργία στρατιωτικών σχολικών μονάδων.
Με χαρακτηρισμούς όπως “επικίνδυνος” και αφήνοντας αιχμές για “πολεμοχαρή” ιδεολογία, το Ποτάμι επιτίθεται και στον ΣΥΡΙΖΑ για την κάλυψη που παρέχει στον κ. Καμμένο.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
“Υποχρεωτική στρατιωτική θητεία στις γυναίκες για τα αστικά σώματα προστασίας, αλλά και Στρατιωτικά Λύκεια στην Ελλάδα είναι η συνέχεια των παραληρημάτων του κυβερνητικού εταίρου. Ο υπουργός Καμμένος γίνεται όλο και πιο επικίνδυνος.
Και κάνουν λάθος όσοι τον αντιμετωπίζουν ως γραφικό. Ο πολιτικός επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων φοράει όλο και περισσότερο στρατιωτικές στολές και σκηνοθετεί επισκέψεις – τελετές, όπου πρόσωπα και απόψεις υποχρεούνται σε πολεμική αμφίεση. Ο λόγος του γίνεται όλο και πιο επικίνδυνος. Ακόμη και οι προφανείς ανοησίες περί ιδρύσεως Λυκείων Πεζικού Αεροπορίας και Ναυτικού έχουν τον ρόλο τους στον ιστό της ιδεολογίας του Καμμένου.
Ο ίδιος δεν απέχει πολύ από το να επανασυστήσει γιορτές για την “πολεμική αρετή”. Ο ΣΥΡΙΖΑ τον καλύπτει με τη σιωπή του, του αφήνει μεγάλο χώρο στη διαμόρφωση της νέας “κυρίαρχης” ιδεολογίας του εθνολαϊκισμού.
Αυτή η μεγάλη πολιτική ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ θα αποδοθεί από την κοινωνία. Και κυρίως απ΄ όσους αντιλαμβάνονται πλέον ότι από επαγγελματίες της αριστεράς τείνουν να μεταλλαχθούν πλήρως σε επαγγελματίες της εξουσίας. Ακόμη και με τους παιάνες του Καμμένου”.
Ένωση Κεντρώων: “Ευχόμαστε να ανακαλέσει τις αποφάσεις του”
Αιχμηρός ήταν ο σχολιασμός και από την Ένωση Κεντρώων: “Οι απόψεις του κ. Καμμένου εφαρμόζονται σε χώρες που βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση και επομένως δεν μπορούμε να κατανοήσουμε το πνεύμα του. Ευχόμαστε να ανακαλέσει τις αποφάσεις του”.
“Σήκωσε” το γάντι η Χρυσοβελώνη – “Ολοένα και πιο γραφικός ο Θεοδωράκης”
“Το όψιμο ενδιαφέρον του ΠΑΣΟΚ για τον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα, τον οποίο μέχρι πρότινος έβριζε και κατηγορούσε εκπλήσσει. Τώρα θέλει να τον προστατεύσει από την “κακή” παρέα του Πάνου Καμμένου και των ΑΝΕΛ”, αναφέρει η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, απαντώντας στο ΠΑΣΟΚ.
“Μετά την πολύχρονη καταστροφική διακυβέρνηση της πατρίδος μας τώρα επιδίδεται στο καινούριο σπορ των ανέξοδων συμβουλών. Κυρία Γεννηματά, συνεχίστε παρέα με τον κ. Βενιζέλο, πλέον κανείς δεν σας λαμβάνει υπ’ όψιν”, αναφέρει η κ. Χρυσοβελώνη.
Απάντηση και στην ανακοίνωση του Ποταμιού έδωσαν οι ΑΝΕΛ μέσω της Μαρίνας Χρυσοβελώνη, εξαπολύοντας “πυρά” προς το κόμμα και τον Σταύρο Θεοδωράκη.
Αναλυτικά:
“Μας έχει συνηθίσει το Ποτάμι και ο αρχηγός του σε άναρθρες και υστερικές κραυγές, που αφήνουν όμως παγερά αδιάφορη τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών.
Μετά το στραπάτσο που του επιφύλαξε ο ελληνικός λαός στις τελευταίες εκλογές, το μένος του κατά φαντασίαν… πρωταγωνιστή εναντίον του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου, σε συνάρτηση με τις ιδεοληπτικές εμμονές του και το άγχος του να δείξει ότι υπάρχει, παρά τον εγγενή τυχοδιωκτισμό του, τον καθιστούν ολοένα και πιο γραφικό. Εκτός του ότι είναι αποδεδειγμένα ανιστόρητος και εθελόδουλος”.

“Εμφύλιο” στην κυβέρνηση και “χαρτοπόλεμο” από την αντιπολίτευση προκαλεί η πρόταση Καμμένου

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου