Friday, 29 March, 2024

Ενημέρωση για διορισμό προϊσταμένης δικηγόρου στο ΕΚΑΒ

Από ότι φαίνεται οι πολιτικά «εντεταλμένοι» συνδικαλιστές, για μία ακόμη φορά, έχουν την εντύπωση, ότι ανακάλυψαν «θησαυρό». Δυστυχώς για μια ακόμη φορά ο θησαυρός τους είναι άνθρακες!
Έχοντας «εκπαιδευτεί» χρόνια σε άλλους είδους πρακτικές, προσπαθούν, μια καθ΄ όλα νόμιμα και διαφανή διαδικασία, να τη φέρουν στα μέτρα των μεθόδων που είχαν μάθει τόσα χρόνια οι ίδιοι. Είναι προφανές, ότι η Διαφάνεια και η Νομιμότητα για αυτούς δεν αποτελούν απλά άγνωστες λέξεις, αλλά «τοξικό περιβάλλον».
Μία διαδικασία πρόσληψης δικηγόρου, η οποία δεν υπήρξε ΠΟΤΕ σύμβουλος πρωθυπουργού και η οποία προσελήφθη κατόπιν ενός διαγωνισμού, ο οποίος διεξήχθη ΑΠΟΛΥΤΑ σύμφωνα με τα όσα επιτάσσει η νομοθεσία, δηλ. δημοσια προκήρυξη του διαγωνισμού, ανάρτηση αποφασεων σε καθε σταδιο στη “Δαύγεια” κ.λπ., προσπαθούν συνεπείς ως σε ότι «εργολαβικά» ανέλαβαν, να τον εμφανίσουν ως ρουσφετολογική διαδικασία.
Δε φταίνε όμως αυτοί! Αυτό τους έμαθαν καλά να κάνουν τόσα χρόνια, αυτό κάνουν…
Υ.Γ. Επειδή η κακόβουλη ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ επεκτείνεται και στο θέμα των προσλήψεων, να τους μάθουμε και λίγη αριθμητική. Σε καμία περίπτωση, ούτε στην περίοδο Φεβρουαρίου 2015 – Ιανουαρίου 2016 όταν προσλήφθηκαν 186 Διασώστες – Πληρώματα Ασθενοφόρου, ούτε περισσότερο στην περίοδο Φεβρουαρίου 2017 – Νοεμβρίου 2017 όταν προσλήφθηκαν 93 Διασώστες – Πληρώματα Ασθενοφόρου, δεν μεσολαβούν τέσσερα χρόνια. Ας έμπαιναν στον κόπο να ρωτήσουν τους συνδικαλιστές!
από το ΕΚΑΒ, που συμμετέχουν στα όργανα της ΠΟΕΔΗΝ, πριν εκτεθούν με τα κακόβουλα ψέματα τους. Τα «τέσσερα χρόνια» απαιτούνταν πριν το 2015. Αυτά αποτελούν παρελθόν, όπως και οι ίδιοι. Αν αμφιβάλλουν, ας δουν τους αριθμούς στις Γενικές Συνελεύσεις.
Τι λέει η ΠΟΕΔΗΝ: Ρουσφέτι ΣΥΡΙΖΑ ο διορισμός προϊσταμένου δικηγόρου στο ΕΚΑΒ
Διορισμό «ρουσφέτι» καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) στον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη την τοποθέτηση πρώην συμβούλου του πρωθυπουργού στη νομική υπηρεσία του Κέντρου χωρίς να υπάρχει Νομικο Τμήμα κάνοτας λόγο για παρατυπίες.
Συγκεκριμένα αναφέρει:
«Η Σύμβουλος του Πρωθυπουργού κα Βασιλική Κορμπή που εργαζόταν στη Γενική Γραμματεία του Μαξίμου επιλέγεται από ελεγχόμενη Επιτροπή του ΕΚΑΒ και προσλαμβάνονται στην ανύπαρκτη θέση Προϊσταμένου Δικηγόρου του ΕΚΑΒ. Θέση που συστήθηκε με φωτογραφική διάταξη και τροποποίηση του οργανισμού του
ΕΚΑΒ χωρίς να υφίσταται νομική υπηρεσία στο ΕΚΑΒ.
Εάν ίδια σπουδή και γρηγοράδα έδειχναν για την πρόσληψη διασωστών και αντικατάσταση των σαράβαλων Ασθενοφόρων, δεν θα κινδύνευαν έκτακτα περιστατικά. 4 χρόνια και δεν ολοκληρώνονται οι προσλήψεις Νοσηλευτών και Διασωστών. Εδώ εν ριπή οφθαλμού έγιναν όλες οι διαδικασίες.
Σας κοινοποιούμε τις σχετικές Αποφάσεις.
Το Μάιο του 2017 παραιτήθηκε από την θέση Νομικού Συμβούλου του ΕΚΑΒ ο ένας εκ των δύο δικηγόρων με έμμισθη εντολή στο ΕΚΑΒ. Το ΕΚΑΒ διαθέτει στον οργανισμό δύο θέσεις Νομικών Συμβούλων με έμμισθη εντολή.
Το Υπουργείο Υγείας και το ΕΚΑΒ δεν προχώρησαν ως όφειλαν σε κάλυψη της θέσης του Νομικού Συμβούλου με την προβλεπόμενη νόμιμη διαδικασία για την πλήρωση της. Δηλαδή προκήρυξη και επιλογή από 5μελή Επιτροπή του Ν. 1649/1986, όπως προβλέπει σχετική διάταξη του Κώδικα Δικηγόρων (άρθρο 43 παρ. 2 Ν. 4194/2013).
Οι Υπουργοί Υγείας βρήκαν την ευκαιρία με την εκκένωση της θέσης να τακτοποιήσουν την Συριζαία Νομικό κα Βασιλική Κορμπή, Σύμβουλο της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού. Ψήφισαν φωτογραφική διάταξη στο Νόμο για την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη (Ν.4486/2017 άρθρο 96 παρ.26) με την οποία αντικαταστάθηκε η μία εκ των δύο θέσεων δικηγόρων με έμμισθη εντολή που υπήρχαν στον Οργανισμό του ΕΚΑΒ. Συγκεκριμένα η θέση του δικηγόρου παρ’ Εφέτες όπως λέει ο οργανισμός αντικαταστάθηκε με θέση Προϊσταμένου δικηγόρου παρ’ Αρείω Πάγω και ΣτΕ.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου