Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις για τη μεγάλη φωτιά στον Έβρο

Μεγάλη είναι η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που καίει δασική από νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης, στους οικισμούς Αρίστηνου και Άνθεια, στον νότιο Έβρο.

Οι πολύ ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή που φτάνουν τα 7-7,5 μποφόρ δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων που επιχειρούν εδώ και 5 ώρες.

Μέχρι και πριν μία ώρα φαινόταν πως η φωτιά είχε τεθεί υπό έλεγχο, ωστόσο μετά από λίγα λεπτά έφτασε ακόμη και κοντά στο σχολείο του χωριού, όπως και μέσα στην αυλή ενός σπιτιού. «Ευτυχώς η επέμβαση της πυροσβεστικής ήταν άμεση και αποφύγαμε τα χειρότερα. Εκεί που λέμε ότι έσβησε η φωτιά, συνεχίζει να καίει γιατί φυσάει πάρα πολύ» αναφέρει στο ThessToday.gr ο πρόεδρος της κοινότητας, Θόδωρος Καρασάνης, με τον ίδιο να προσθέτει πως οι άνδρες της πυροσβεστικής καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να μην κινδυνεύσει κανείς. Μάλιστα, νωρίτερα, εκκενώθηκαν το παιδικό χωριό SOS και μεταφέρθηκαν 18 παιδιά με δώδεκα συνοδούς στην Αλεξανδρούπολη, όπου θα μείνουν για σήμερα το βράδυ. «Κάηκαν μόνο κάποια θερμοκήπια και μελίσσια που δεν προλάβαμε να σώσουμε. Μπροστά σε αυτά που θα μπορούσαν να είχαν συμβεί, αυτά δεν είναι τίποτα. Επίσης εκκενώσαμε και ένα κυνοκομείο που είχε 25 σκυλιά».

Σύμφωνα με τον κ. Καρασάνη αυτή την ώρα καίγεται πυκνή δασική έκταση στο λόφο Πασά και ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής προκειμένου να καταφέρουν να ελέγξουν την πυρκαγιά.

Ειδικότερα, αυτή τη στιγμή επιχειρούν 71 άνδρες της Πυροσβεστικής με 23 οχήματα, 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, δύο αεροπλάνα και τρία ελικόπτερα. Η μεγαλύτερη μάχη της Πυροσβεστικής δίνεται με τον χρόνο, καθώς στόχος είναι, όπως μεταφέρει ο κ. Καρασάνης, να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά έως το βράδυ, όποτε και θα σταματήσουν να επιχειρούν τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα.

evros-news.gr-ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΧΑΪΝΑ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου