Friday, 19 April, 2024

Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε 12 κιλά κάνναβης και κοκαΐνης

Εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά στην Αχαΐα, εξάρθρωσαν οι αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Πατρών, συλλαμβάνοντας τέσσερα άτομα, ενώ βρέθηκαν περισσότερα από 12 κιλά κάνναβης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, έπειτα από την αξιοποίηση στοιχείων που είχαν συγκεντρώσει οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών, εντόπισαν έναν εκ των συλληφθέντων τη στιγμή που πλησίαζε δασική έκταση, σε περιοχή της Πάτρας, όπου τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης διατηρούσαν χώρο αποθήκευσης των ναρκωτικών. Σε έρευνα που διενεργήθηκε στον συγκεκριμένο χώρο αποθήκευσης ναρκωτικών, οι αστυνομικοί βρήκαν δύο κιλά και 370 γραμμάρια κάνναβης, 203 γραμμάρια κοκαΐνης και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας. Σε έρευνες που ακολούθησαν σε τρεις ακόμα δασικές περιοχές, όπου η εγκληματική οργάνωση διατηρούσε χώρους αποθήκευσης ναρκωτικών, καθώς και στα σπίτια των συλληφθέντων, οι αστυνομικοί βρήκαν, μεταξύ άλλων, εννέα κιλά και 916 γραμμάρια κάνναβης, 270 γραμμάρια κοκαΐνης, 43,6 γραμμάρια ηρωίνης, οκτώ ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, κ.α.

Επιπλέον, οι αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, εντόπισαν σε περιοχή της Κορινθίας εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο, το οποίο χρησιμοποιούσε μέλος της εγκληματικής οργάνωσης που αναζητείται για να συλληφθεί. Κατά τη διάρκεια της έρευνας στο αυτοκίνητο βρέθηκαν, με τη βοήθεια του αστυνομικού σκύλου «Ρίκι», περισσότερα από 10 γραμμάρια κοκαΐνης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το παράνομο περιουσιακό όφελος που θα αποκόμιζαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης από την διακίνηση των ναρκωτικών ανέρχεται περίπου στις 224.000 ευρώ. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ οι αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών συνεχίζουν τις έρευνες για την υπόθεση.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου