Thursday, 18 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Εξάρθρωση κυκλώματος εμπορίας ανθρώπων. Απελευθερώθηκαν 3 γυναίκες

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής

εγκληματική ομάδα που δραστηριοποιούνταν στη γενετήσια εκμετάλλευση αλλοδαπών γυναικών.
Στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης της ανωτέρω Υπηρεσίας συνελήφθησαν την 4-2-2020 τρεις (3) αλλοδαποί μέλη της συμμορίας.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, εμπορίας ανθρώπων και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων.
Ακόμη, στο πλαίσιο της επιχείρησης εντοπίστηκαν τρεις (3) αλλοδαπές γυναίκες θύματα εμπορίας, στα οποία παρασχέθηκε αρωγή και προστασία.
Πώς δρούσαν
Όπως προέκυψε από την έρευνα, τουλάχιστον από τις αρχές Νοεμβρίου του 2021, οι ανωτέρω κατηγορούμενοι είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση προβαίνοντας στην γενετήσια εκμετάλλευση γυναικών Λατινοαμερικανικής καταγωγής. Συγκεκριμένα, τα δύο μέλη της οργάνωσης είχαν αναλάβει την στρατολόγηση γυναικών σε ευάλωτη οικονομική θέση, αποσπώντας τη συναίνεση τους να εργαστούν στην Ελλάδα.

Ακολούθως, το τρίτο μέλος που είχε ρόλο ιδιοκτήτη και διαχειριστή του οίκου ανοχής, τις παραλάμβανε και τις εγκαθιστούσε στον οίκο ανοχής, όπου προέβαινε στη γενετήσια εκμετάλλευση τους. Ακόμη, παρακρατούσαν τα έγγραφα των γυναικών για να αποτρέψουν πιθανή διαφυγή τους.

Όσον αφορά τη διαδικασία εισόδου των γυναικών Λατινοαμερικανικής καταγωγής στη χώρα, ακολουθούνταν συγκεκριμένο δρομολόγιο, γεγονός που καταδεικνύει ότι η συμμορία συνεργάζονταν με δίκτυο διακινητών που βρίσκονταν στο εξωτερικό
Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 415 ευρώ, -10- φυσίγγια, μεταλλική κάνη όπλου, μικροποσότητα κάνναβης, δελτία μεταφοράς χρημάτων και 4 κινητά τηλέφωνα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου