Friday, 29 March, 2024

Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα κοκαΐνης στη Μύκονο

Μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης διακινούσε στη Μύκονο κύκλωμα, το οποίο εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ σε συνεργασία με το Λιμενικό

ύστερα από κινηματογραφική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε το τελευταίο 24ωρο στο «νησί των ανέμων».
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Αnt1, πρόκειται για το πρώτο μεγάλο κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης και άλλων ναρκωτικών με αρχηγό έναν σκληρό Αλβανό κακοποιό και άλλα τρία μέλη. Η σπείρα εξαρθρώθηκε από την Αστυνομία και το Λιμενικό έπειτα από μία καλά οργανωμένη επιχείρηση όπου χρησιμοποιήθηκε και drone ώστε να μην υπάρχει περιθώριο διαφυγής για τα μέλη της σπείρας.
Είχε μάλιστα προηγηθεί πολυήμερη παρακολούθηση και είχαν καταγραφεί όλες οι κινήσεις των κακοποιών.
Όπως μετέδωσε ο Alpha, χθες (04-06-2021) μέλη της συμμορίας μπήκαν στο πλοίο της γραμμής για το νησί των Κυκλάδων, αλλά χωρίς να το γνωρίζουν βρίσκονταν υπό διαρκή παρακολούθηση αστυνομικών. Το ίδιο συνέβαινε και με τους συνεργούς τους, στα Πατήσια.
Οι πάνοπλοι αστυνομικοί από την Υπηρεσία Οργανωμένου Εγκλήματος της Αθήνας σε συνεργασία με την Ασφάλεια του Λιμεναρχείου της Μυκόνου, η οποία έχει πραγματοποιήσει πολλές συλλήψεις το τελευταίο χρονικό διάστημα στο νησί, εισέβαλλαν στον χώρο την Παρασκευή υπό άκρα μυστικότητα.
Σημειώθηκαν τέσσερις συλλήψεις σε Αθήνα και Μύκονο, κατασχέθηκαν ναρκωτικά, όπλα και αυτοκίνητα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το κύκλωμα εισήγαγε απευθείας κοκαΐνη από την Ολλανδία και συγκεκριμένα από το Άμστερνταμ αποκλειστικά για «εκλεκτούς» πελάτες.
Το βαρύ ποινικό παρελθόν του Αλβανού κακοποιού
Ο αρχηγός της σπείρας θεωρείται πολύ επικίνδυνος, αφού στο παρελθόν συμμετείχε σε συμπλοκές με αντίπαλες ομάδες μαφιόζων, αλλά και με αστυνομικούς στην επαρχία. Είχε οργανώσει το κύκλωμα ο ίδιος και το ήλεγχε μέσα από ένα διαμέρισμα στα Πατήσια.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Αλβανός κακοποιός αποφυλακίστηκε το 2015 αν και είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 47 ετών. Στις… πλάτες του, είχε τον μισό ποινικό κώδικα και μια κινηματογραφική απόδραση, όταν το 2012, η ομάδα κρούσης της συμμορίας, μπήκε με Καλάσνικοφ σε νοσοκομείο των Τρικάλων όπου ο ίδιος είχε μεταφερθεί από τις φυλακές, προφασιζόμενος ασθένεια.
Ωστόσο, παρά την απόδρασή του, η Αστυνομία τον εντόπισε λίγο διάστημα μετά στον Κόκκινο Μύλο έπειτα από καταδίωξη και ανταλλαγή πυροβολισμών. Μετά την αποφυλάκισή του οργάνωσε την ομάδα του εκ νέου και άρχισαν το εμπόριο ναρκωτικών.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου