Thursday, 28 March, 2024

Εξεγέρθηκαν οι μετανάστες (και) στη Σάμο και απείλησαν με μαχαίρια αστυνομικούς (Βίντεο)

Εσπευσμένα διμοιρία των ΜΑΤ στο νησί με CH-47

Η κατάσταση με τους λαθρομετανάστες και τους πρόσφυγες αρχίζει να ξεφεύγει επικίνδυνα. Ένα ακόμη επεισόδιο, αυτή τη φορά στη Σάμο (μετά τη Χίο, την Κω, την Ειδομένη, τον Πειραιά), όπου με την απειλή μαχαιριών και σπασμένων μπουκαλιών λάθρο και πρόσφυγες “δραπέτευσαν” από το hot spot που έχει στηθεί στο νησί, έρχεται να καταδείξει πώς ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να γίνει η “έκρηξη” και δεν θα περιοριστεί στα μεταξύ τους μαχαιρώματα. Οι κάτοικοι των νησιών είναι έντρομοι και αισθάνονται ανασφαλείς. Περισσότεροι από 560 λαθρομετανάστες και πρόσφυγες που βρίσκονται στο hot spot της Σάμου, με την υποκίνηση διαφόρων ομάδων και ατόμων που λειτουργούν με τον μανδύα των ΜΚΟ ανεξέλεγκτα, άρχισαν να διαμαρτύρονται έντονα για την κράτηση τους και ζητούσαν από τους αστυνομικούς να τους ανοίξουν τις πόρτες για να φύγουν. Ταυτόχρονα έδιωξαν και την εταιρεία που έχει αναλάβει τη σίτιση τους αρνούμενοι να δεχθούν φαγητό! Άμεσα σήμανε συναγερμός και δύναμη της αστυνομίας του λιμενικού, της Frontex αλλά και διακριτικά του Στρατού, έφτασαν στο σημείο προκειμένου να γίνουν προσπάθειες να μεταπειστούν οι λαθρομετανάστες και οι πρόσφυγες. Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν κατέστη δυνατό και αργότερα χθες, απειλώντας με μαχαίρια και σπασμένα κομμάτια γυαλιού τους ελάχιστους αστυνομικούς κάποιοι προσπάθησαν να ρίξουν την κεντρική είσοδο, ενώ άλλοι άρχισαν να δραπετεύουν από την αφύλακτη περίφραξη. Τελικά μετά από διαπραγματεύσεις δύο ωρών περίπου, οι επικεφαλής της αστυνομίας αποφάσισαν για την δική τους ασφάλεια, αφού υπήρχαν πολλά παιδιά και ηλικιωμένοι να ανοίξουν τις πόρτες.


Στη συνέχεια περίπου 250 άτομα άρχισαν ομαδικά να κινούνται στους δρόμους της πρωτεύουσας, με αποτέλεσμα να φθάσουν με τη συνοδεία ισχυρών αστυνομικών και λιμενικών δυνάμεων στην παραλιακή οδό. Όπως είναι φυσικό οι κάτοικοι της πόλης αναστατώθηκαν με αποτέλεσμα να υπάρξει μεγάλη αγωνία και ανησυχία, αφού οι διαθέσεις τους ήταν αρκετά άγριες.
Οι μετανάστες ήταν για αρκετή ώρα εγκλωβισμένοι από ισχυρές δυνάμεις απέναντι από την αστυνομική διεύθυνση Σάμου και γίνονταν διαπραγματεύσεις ώστε να μεταπειστούν και να γυρίσουν πίσω στο Κέντρο.
Όπως σημειώνει το i-samos.gr, η εξέγερση των προσφύγων ξεκίνησε μετά από λανθασμένη πληροφορία που είχαν πως θα ερχόταν πλοίο στο νησί για να τους επαναπροωθήσει στην Τουρκία.
Αργά το βράδυ τελικά μετά από διαπραγματεύσεις με στελέχη του Λιμενικού Σώματος και της Αστυνομίας, πείστηκαν και οι τελευταίοι 70 περίπου μετανάστες να επιστρέψουν στο Κέντρο, περιμένοντας τις διαδικασίες εξέτασης των αιτημάτων τους για άσυλο.
Όμως οι εξελίξεις αργά τη νύχτα ήταν ραγδαίες αφού στο νησί έφτασε με ελικόπτερο Σινούκ μία διμοιρία των ΜΑΤ, μαζί και με τον Γενικό Διευθυντή της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου Υποστράτηγο κ. Νίκο Χριστοφάκη, προκειμένου να υπάρχει επιφυλακή, αλλά και ο υποστράτηγος να δει από κοντά πως λειτουργούν οι διαδικασίες στο νησί.
Λόγω πάντως των χθεσινών γεγονότων υπήρξε επίσπευση των διαδικασιών και έτσι 29 άτομα (Ινδοί, Ιρακινοί κ.α.) μετά από εξέταση των εγγράφων τους, αποφασίστηκε να απελαθούν από το νησί αφού ήταν παράνομοι.
Στις 04:50 σήμερα το πρωί ήρθε από την Κω το πλοίο “TERA JET” και κάτω από άκρα μυστικότητα και από το Λιμάνι Μαλαγαρίου, έγινε κοινή επιχείρηση του Λιμενικού και της Αστυνομίας και με λεωφορεία έγινε η μεταγωγή των 29 μεταναστών.

Εξεγέρθηκαν οι μετανάστες (και) στη Σάμο και απείλησαν με μαχαίρια αστυνομικούς (Βίντεο)

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου