Thursday, 28 March, 2024

Εξιχνιάσθηκε υπόθεση απαγωγής 23χρονου στα Εξάρχεια

Εξιχνιάσθηκε υπόθεση απαγωγής 23χρονου στα Εξάρχεια

Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί για τα κατά περίπτωση αδικήματα της αρπαγής, ληστείας, απόπειρα εκβίασης, σωματικών βλαβών και παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών.

Σχηματίσθηκε δικογραφία για άλλα δεκατρία (13) άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση

Εξιχνιάσθηκε, από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, η υπόθεση αρπαγής 23χρονου ημεδαπού, η οποία διαπράχθηκε την 14-5-2015 στην περιοχή των Εξαρχείων, κατά τη διάρκεια συνάντησης για αγοραπωλησία ναρκωτικών ουσιών.

Σχηματίσθηκε δικογραφία, σε βάρος οκτώ (8) ημεδαπών, ηλικίας από 19 έως 28 ετών, και τουλάχιστον άλλων επτά (7) άγνωστων ατόμων για τα κατά περίπτωση αδικήματα της αρπαγής, της ληστείας, της απόπειρας εκβίασης και της πρόκλησης σωματικών βλαβών κατά συναυτουργία και κατά συρροή και παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Συνελήφθη ένας 27χρονος ημεδαπός ΡΟΜΑ στις 15-5-2015 το πρωί μετά από συντονισμένη επιχείρηση στο Ζεφύρι, ο οποίος από κοινού με άλλους τέσσερις ημεδαπούς ΡΟΜΑ, ηλικίας 19, 24, 26 και 28 ετών καθώς και άλλους επτά (7) άγνωστους συνεργούς του κρατούσαν τον 23χρονο ημεδαπό χωρίς τη θέλησή του ασκώντας σωματική βία και απαιτώντας από μέλη της οικογένειάς του το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ για την απελευθέρωσή του. Επίσης, συνελήφθη και ο 23χρονος, ο οποίος είχε συναντηθεί με τους ανωτέρω με σκοπό την μεσολάβηση σε αγοραπωλησία ναρκωτικών.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, το 23χρονο θύμα είχε μεταβεί βραδινές ώρες της 13-5-2015, στην περιοχή των Εξαρχείων, για να μεσολαβήσει σε αγοραπωλησία ποσότητας ναρκωτικών ουσιών μεταξύ αλλοδαπών υπηκόων Αλβανίας και ημεδαπών ΡΟΜΑ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, εμφανίσθηκαν τρία (3) άγνωστα άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και αφού πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό και με την απειλή πιστολιών αφαίρεσαν από τους ημεδαπούς ΡΟΜΑ το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ.

Στη συνέχεια, θεωρώντας ότι ο 23χρονος «μεσολαβητής» ήταν υπεύθυνος για τη ληστεία, οι εν λόγω ημεδαποί τον επιβίβασαν, χωρίς τη θέλησή του, σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και τον μετέφεραν σε οικία στην περιοχή του Ζεφυρίου. Από εκεί επικοινώνησαν με άτομα του φιλικού και του οικογενειακού του περιβάλλοντος, απαιτώντας να τους καταβάλλουν το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ για να τον ελευθερώσουν.

Βραδινές ώρες της 14-5-2015, μετά από τηλεφωνικές διαπραγματεύσεις με τον πατέρα του θύματος, συμφώνησαν να παραλάβουν το χρηματικό ποσό των 1.470 ευρώ για να τον αφήσουν ελεύθερο. Αφού ορίσθηκε το σημείο συνάντησης στο Ίλιον, μετέβησαν εκεί ο 23χρονος συνοδευόμενος από τον 27χρονο. Ακολούθως ο 23χρονος, επιβιβάσθηκε αιφνιδιαστικά στο όχημα του πατέρα του και διέφυγε, για να συλληφθεί λίγο αργότερα στο Δαφνί, ενώ ο 27χρονος συνελήφθη την επομένη το πρωί στο Ζεφύρι.

Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπόλοιπων εμπλεκομένων στην υπόθεση.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου