Thursday, 18 April, 2024

ΕΟΦ: Έκτακτη προειδοποίηση για συμπλήρωμα διατροφής που περιέχει ηρωίνη

Ο ΕΟΦ καλεί τους καταναλωτές να μη χρησιμοποιήσουν συμπλήρωμα διατροφής που περιέχει ηρωίνη, το οποίο κυκλοφορεί στην Ευρώπη και άρα είναι πιθανή η διακίνησή του και στην Ελλάδα.

Πρόκειται για το συμπλήρωμα διατροφής KSM-66 Ashwagandha, της εταιρείας Medicine Garden, το οποίο πωλείται μέσω internet και περιέχει, σύμφωνα με τον ΕΟΦ, ηρωίνη άγνωστης συγκέντρωσης.

Η ανακοίνωση του ΕΟΦ για το συμπλήρωμα που περιέχει ηρωίνη:

Ο ΕΟΦ προειδοποιεί ότι το προϊόν KSM-66 Ashwagandha της εταιρείας Medicine Garden το οποίο κυκλοφορεί στην Ευρώπη (επομένως είναι πιθανή η διακίνησή του και στην Ελλάδα) και μέσω διαδικτύου, σαν συμπλήρωμα διατροφής, περιέχει οπιοειδή ναρκωτική ουσία και συγκεκριμένα ηρωίνη άγνωστης συγκέντρωσης. Εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών, ώστε σε περίπτωση που έρθει στην κατοχή τους τα προϊόντα, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Επισημαίνουμε ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη αξιόπιστες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

Η πιο πάνω ειδοποίηση γίνεται ύστερα από ενημέρωση των αρμόδιων αρχών της Δανίας μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF).

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου