Thursday, 18 April, 2024

ΕΟΦ: Ανάκληση ιατροτεχνολογικού προϊόντος λόγω κινδύνου βραχυκυκλώματος

Την ανάκληση του κωδικού 66-AC-DS(1.8) του ιατροτεχνολογικού προϊόντος “microTargeting Depth Stop Adapter” ανακοίνωσε ο ΕΟΦ.
Η ανάκληση γίνεται κατόπιν ενημέρωσης της κατασκευάστριας εταιρείας ότι, εξαιτίας του σχεδιασμού του προϊόντος, μπορεί να προκληθεί βλάβη στον αγωγό με αποτέλεσμα την εμφάνιση αντίστασης ή βραχυκυκλώματος ανάμεσα σε ένα ή περισσότερα ζεύγη ηλεκτροδίων.
Σε μια τέτοια περίπτωση καθίσταται αναγκαία η επέμβαση για την αφαίρεση και αντικατάσταση του εμφυτευμένου αγωγού. Ο υπό ανάκληση κωδικός δεν διακινείται μόνο μεμονωμένα αλλά αποτελεί μέρος και των συστημάτων με κωδικούς: MT-DS, MT-DS-01, 70-ZD-MA, 70-ZD-ME, 66-ZD-MD, 66-ZD-MD-01, ST-DS-MA, ST-DS-ME, 70-CNDB, 66-CN-DB, FC1006, FC8001 και FC8002 (βλ. Πίνακας Ι). Επισημαίνεται ότι η ανάκληση αφορά στο συγκεκριμένο κωδικό 66-AC-DS(1.8) των προαναφερθέντων συστημάτων κι όχι συνολικά τα εν λόγω συστήματα.
Η παρούσα απόφαση σύμφωνα με τον ΕΟΦ, εκδίδεται στο πλαίσιο της προστασίας της δημόσιας υγείας με σκοπό να ενισχύσει την εθελοντική ανάκληση της κατασκευάστριας εταιρείας FHC Inc. Οι εταιρείες-διανομείς του προϊόντος στην Ελλάδα, οφείλουν να επικοινωνήσουν άμεσα με τους αποδέκτες του και να αποσύρουν τον εν λόγω κωδικό από την αγορά.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου