Saturday, 20 April, 2024

ΕΟΦ: Ανακαλούνται παρτίδες γνωστού βλεννολυτικού

Την ανάκληση συγκεκριμένων παρτίδων του γνωστού βλεννολυτικού MUCOSOLVAN, αποφάσισε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).
Συγκεκριμένα, ανακαλούνται παρτίδες των φαρμακευτικών προϊόντων MUCOSOLVAN SYR 15MG/5ML και MUCOSOLVAN SYR 30MG/5ML, διότι ενώ το προϊόν αντενδείκνυται σε παιδιά κάτω των δύο ετών, στην εξωτερική του συσκευασία αναγράφεται δοσολογικό σχήμα για τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα.
Ο ΕΟΦ σημειώνει ότι η απόφαση ανάκλησης εκδίδεται στο πλαίσιο προάσπισης της δημόσιας υγείας με σκοπό να ενισχύσει την εθελοντική ανάκληση της εταιρείας Sanofi-Aventis Α.Ε.Β.Ε.


Ανακαλείται και αντιόξινο φάρμακο
Την ανάκληση της παρτίδας G10618 του φαρμακευτικού προϊόντος ELCODROP Omeprazole 40mg/cap. με ημερομηνία λήξης 06/2021, αποφάσισε επίσης ο ΕΟΦ.
Ο λόγος είναι ότι τα αποτελέσματα του ελέγχου ομοιομορφίας μάζας που έγινε στο δείγμα δε συμφωνούν με τις προδιαγραφές, βάσει της υπ’ αριθ. 5-19 Έκθεσης Δοκιμών/Αναλύσεων της Δ/νσης Εργαστηρίων του ΕΟΦ.
Η παρούσα απόφαση εκδίδεται στο πλαίσιο προστασίας της δημόσιας υγείας. Η εταιρεία DOC PHARMA A.E., ως κάτοχος άδειας κυκλοφορίας του προϊόντος στην Ελλάδα, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους πελάτες της, προκειμένου να το αποσύρουν από την αγορά.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου