Thursday, 28 March, 2024

Επίθεση κατά Γερμανών τουριστών στην Κρήτη: Ταυτοποιήθηκαν οι δύο δράστες

Μεγάλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η επίθεση κατά Γερμανών τουριστών στο Πέραμα Μυλοποτάμου, στην Κρήτη, με τους δράστες να έχουν ταυτοποιηθεί. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος επικοινώνησε με τις τοπικές αρχές προκειμένου να ενημερωθεί για το περιστατικό, ενώ και ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας επικοινώνησε με τον υπουργό για να ενημερωθεί για τις εξελίξεις.

Όσον αφορά στους δύο δράστες, πρόκειται για γνωστούς στην αστυνομία και έχουν ταυτοποιηθεί. Ο ένας είναι γεννημένος το 1984 και ο άλλος το 1986, σύμφωνα με το cretalive. Και οι δύο φέρονται να έχουν ποινικό ιστορικό και αρκετές φορές στο παρελθόν έχουν απασχολήσει την αστυνομία με σοβαρά περιστατικά. Η οικογένεια των Γερμανών μίλησε στην ΕΡΤ και τον Alpha για τον εφιάλτη που έζησε, ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία τους.

«Ήταν σαν ταινία δράσης. Δεν μπορώ να περιγράψω καν πόσο τρομακτικό ήταν αυτό. Το να βλέπεις έναν άνθρωπο να έρχεται κατά πάνω σου με μαχαίρι. Έβλεπα την αδελφή μου να κλαίει και ενστικτωδώς προσπάθησα να την προστατέψω, αλλά δεν μπορείς να κάνεις πολλά όταν βλέπεις ένα μαχαίρι. Είναι σοκαριστικό», ανέφερε ο Κρις, που δέχτηκε το πρώτο χτύπημα.

«Περιμένω να συλληφθούν οι δύο δράστες που μας επιτέθηκαν, ειδικότερα ο συγκεκριμένος που μας επιτέθηκε με το μαχαίρι», συμπλήρωσε το δεύτερο θύμα σε ερώτηση που του έγινε για το πώς νιώθει για την ασφάλεια στο νησί.

Το χρονικό

Το περιστατικό συνέβη το πρωί της Παρασκευής όταν ο Γερμανός οδηγός, που επέβαινε σε ενοικιαζόμενο όχημα και κινούνταν στο Πέραμα Μυλοποτάμου. Προσπέρασε νόμιμα ένα αγροτικό όχημα στο οποίο επέβαινε ένας πατέρας με τους δυο του γιους και την κόρη του, κάτοικοι της περιοχής.

Ωστόσο, σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι ντόπιοι θεώρησαν προσβολή το γεγονός ότι τους προσπέρασε ένας «ξένος», ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα και προσέκρουσε εσκεμμένα το όχημα των Γερμανών. Ακολούθησε καταδίωξη για αρκετή ώρα και τελικά, όταν τα αυτοκίνητα σταμάτησαν, ο οδηγός του αγροτικού επιτέθηκε στον γιο του οδηγού του άλλου οχήματος, που κάθονταν στη θέση του συνεπιβάτη και τον γρονθοκόπησε άγρια.

Τότε, ο συνοδηγός του αγροτικού κινήθηκε με ένα μαχαίρι προς το μέρος της οικογένειας των τουριστών, οι οποίο έντρομοι μπήκαν στο αυτοκίνητο και προσπάθησαν να απομακρυνθούν.

Η οικογένεια των ντόπιων ωστόσο συνέχισε να τους καταδιώκει. Κάτοικοι του Περάματος, βοήθησαν την οικογένεια των Γερμανών οι οποίοι υπέβαλαν μήνυση.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου