Saturday, 20 April, 2024

Επίθεση με βιτριόλι: «Δεν την ξέρω, με αιφνιδίασε»

Επίθεση με βιτριόλι: «Δεν την ξέρω, με αιφνιδίασε»Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται η 34χρονη που δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα, με αποτέλεσμα να υποστεί χημικό έγκαυμα στο 20% του σώματός της. Την 34χρονη περίμενε στις σκάλες υπογείου, δίπλα από το ασανσέρ του κτιρίου όπου εργαζόταν, μια «μαυροφορεμένη» γυναίκα, με προστατευτική μάσκα. Όταν η 34χρονη μπήκε στην είσοδο του κτιρίου, στις 09:40, στην οδό Θησέως στην Καλλιθέα και έφτασε μπροστά στον ανελκυστήρα, η άλλη γυναίκα εμφανίστηκε ξαφνικά και άρχισε να της ρίχνει καυστικό οξύ σε κεφάλι, πρόσωπο και σώμα.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η δράστις νεαρής ηλικίας, όπως περιγράφουν κάποιοι, διέφυγε διασχίζοντας τη Λ. Θησέως, με την 34χρονη σε κατάσταση σοκ και με φρικτούς πόνους να αναζητά βοήθεια από περαστικούς, καταφεύγοντας τελικά σε διπλανό φαρμακείο, όπου έβγαλε τα ρούχα της και προσπάθησε με νερό να διώξει από πάνω της το καυστικό υγρό. Λίγο αργότερα μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό νοσοκομείο, όπου εισήχθη στη μονάδα εντατικής θεραπείας. 

Τα πρώτα λόγια της 34χρονης:

«Δεν ξέρω ποια μου έριξε βιτριόλι» «Δεν ξέρω ποια μπορεί να ήταν. Δύσκολα θα μπορούσα να την αναγνωρίσω, φορούσε μάσκα. Μου ήταν άγνωστη. Με αιφνιδίασε. Δεν πάει το μυαλό μου ποια είναι η αιτία για να μου κάνει κάποιος κάτι τέτοιο. Δεν έχω διαφορές με κανέναν. Δεν με έχουν απειλήσει. Δεν μπορώ να υπολογίσω ποια είναι», ήταν τα πρώτα λόγια της 34χρονης μέσα από την ΜΕΘ. «Δεν μπορώ να φανταστώ ποιο άτομο θα ήθελε να μου κάνει κακό. Αυτό που θυμάμαι είναι μια γυναίκα με μαύρα ρούχα να εμφανίζεται ξαφνικά μπροστά μου, την ώρα που περίμενα το ασανσέρ στο κτίριο όπου εργάζομαι και να μου πετά ένα καυστικό υγρό», ανέφερε σε αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας, που μπόρεσαν να μιλήσουν μαζί της, για μόλις δύο λεπτά, στην ιδιωτική κλινική, στο Νέο Φάληρο, όπου νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση. Ο πατέρας της 34χρονης, ο οποίος μένει στην Αμφιλοχία, ανέφερε πως η κόρη του δεν είχε καμία κόντρα. «Είμαι σε άθλια κατάσταση. Από τη δουλειά της μας πήραν τηλέφωνο ότι είναι χτυπημένη στο πρόσωπο, τώρα τι άλλο είναι δεν ξέρουμε τίποτα. Δεν είχε καμία κόντρα, κανένα πρόβλημα, τώρα τι σόι άνθρωπος ήταν αυτός και γιατί το έκανε άγνωστο, ας τα βρει η αστυνομία», είπε μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Star. 

«Αιμοδυναμικά σταθερή» είναι η 34χρονη σύμφωνα με τον Πάρι Μπουλέ, γιατρό που την παρακολουθεί στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται. «Η κατάστασή της δυστυχώς είναι όπως την παραλάβαμε χθες», δήλωσε ο ίδιος, εξηγώντας ότι, «το 20% του σώματός της έχει δεχθεί φρικτό χημικό έγκαυμα». Όπως ανέφερε, η 34χρονη πέρασε φριχτούς πόνους και σημείωσε ότι, οι γιατροί παλεύουν να σώσουν το αριστερό της μάτι και το πτερύγιο του αριστερού αυτιού της. Εξήγησε ότι σήμερα θα γίνουν χειρουργεία για να αντιμετωπιστούν τα οιδήματα και περιγράφοντας τη στιγμή που έφτασε στο νοσοκομείο, είπε ότι μπήκε μέσα περπατώντας και ουρλιάζοντας από τους απερίγραπτους πόνους. «Δεν μπορούσε καν να αρθρώσει λέξη από τους πόνους», είπε ο γιατρός και η απάντηση που πήρε όταν τη ρώτησε τι έγινε, ήταν «μια γυναίκα με μαύρα μου πέταξε…». Υλικό από τις κάμερες ασφαλείας

Στη δημοσιότητα ήρθαν δυο βίντεο από την επίθεση στην 34χρονη, με το πρώτο να την δείχνει ενώ παρκάρει το όχημα της και κατευθύνεται προς την εργασία της. 

Στο δεύτερο βίντεο, λίγο λεπτά αργότερα, φαίνεται πλήθος κόσμου να τρέχει για να την βοηθήσει μετά την επίθεση από την μαυροφορεμένη γυναίκα που εξαφανίστηκε. Στο τέλος του βίντεο φαίνεται η 34χρονη να βγαίνει υποβασταζόμενη από το κτίριο και να οδηγείται σε γειτονικό φαρμακείο για τις πρώτες βοήθειες. 

Ερευνώνται τα κίνητρα

Οι αξιωματικοί του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας αρχικά πήραν δείγμα του υγρού που εκτοξεύθηκε εναντίον της 34χρονης ενώ συγκέντρωσαν επίσης υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής. Παράλληλα παίρνουν καταθέσεις από το στενό προσωπικό, οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον της 34χρονης. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς που ασχολούνται με την υπόθεση, οι πρώτες ενδείξεις, ο τρόπος δράσης, το μίσος στην εκδήλωση της επίθεσης και το αποτέλεσμα από αυτή αναδεικνύουν ως πιθανό κίνητρο την ερωτική αντιζηλία, ίσως προσωπική διαφορά, χωρίς να μπορεί να αποκλειστεί κανένα άλλο ενδεχόμενο.

Με πληροφορίες από Ελεύθερος Τύπος, ANT1, lifo.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου