Friday, 19 April, 2024

Επίσχεση τέλος από τους Συμβεβλημένους Ιατρούς του ΕΟΠΥΥ

Επίσχεση τέλος από τους Συμβεβλημένους Ιατρούς του ΕΟΠΥΥ

Την αναστολή της επίσχεσης υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ αποφάσισαν οι συμβεβλημένοι γιατροί του Οργανισμού, μετά τις διαβεβαιώσεις που έλαβαν για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους στη συνάντηση που είχαν με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό, παρουσία του γενικού διευθυντή του ΕΟΠΥΥ κ. Γιάννη Βαφειάδη και του προέδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) κ. Μιχάλη Βλασταράκου.

«Αναστέλλουμε τις κινητοποιήσεις προκειμένου να σταματήσει η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων και να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος για την υλοποίηση των συμφωνηθέντων» δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ κ. Γιώργος Ελευθερίου.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ “θα υπάρξει άμεση νομοθετική ρύθμιση για τη νομιμοποίησης της παράτασης της σύμβασης των ιατρών μέχρι 30/9/2015 [και] νομοθετική ρύθμιση για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών των ετών προ του 2012″.

Επίσης, “εντός του Σεπτεμβρίου θα ολοκληρωθεί η εκκαθάριση των οφειλών του έτους 2012 [και] εντός του Αυγούστου θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση για σύναψη σύμβασης των ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ”.

Σύμφωνα με την ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ , “επιβεβαιώθηκε η βούληση του Υπουργού για συμμετοχή της ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ στον θεσμικό διάλογο για τα προβλήματα του ΕΟΠΥΥ και την αντιμετώπισή τους, [ενώ] στους σχεδιασμούς του Υπουργείου για το νέο μοντέλο στην ΠΦΥ ο ιδιωτικός τομέας και οι συμβεβλημένοι ιατροί θα έχουν συμμετοχή προς όφελος των ασφαλισμένων και του ιατρικού κόσμου”.

Μετά από τις παραπάνω δεσμεύσεις το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης αποφάσισε την αναστολή των κινητοποίησεων, προειδοποιώντας, όμως, πως σε περίπτωση υπαναχώρησης, θα ξεκινήσει νέος κύκλος δυναμικών κινητοποιήσεων από Σεπτέμβριο.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου