Saturday, 20 April, 2024

ΕΠΑΛ Σταυρούπολης:Επεισόδια με μαχαίρια και κοδρόνια!

Ένταση προκλήθηκε σήμερα το πρωί έξω από το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης στη Θεσσαλονίκη, όπου ήταν προγραμματισμένη

αντιφασιστική συγκέντρωση από συλλόγους φοιτητών.
Ομάδα μαθητών βγήκε από το σχολείο και επιτέθηκε στους φοιτητές που πραγματοποιούσαν διαμαρτυρία, τραυματίζοντας μάλιστα δύο εξ’ αυτών.
Αυτήν την ώρα φοιτητές πραγματοποιούν πορεία διαμαρτυρίας σε δρόμους της Σταυρούπολης.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει προαγωγές από τις Αστυνομικές Αρχές.

Με μαχαίρια, καδρόνια και άλλα αντικείμενα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως πολεμοφόδια, ήταν εξοπλισμένοι οι 30 νεαροί, που επιτέθηκαν στους φοιτητές που πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το σχολείο. Οι δράστες που σύμφωνα με μαρτυρίες είναι μαθητές του 1ου και 2ου ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, βγήκαν από σχολείο και άρχισαν τα χτυπήματα, με δύο άτομα να τραυματίζονται.

Όπως είπε η 17χρονη μαθήτρια, μια ομάδα περίπου 30 ατόμων, μαθητές στα ΕΠΑΛ, βγήκαν μέσα από το σχολείο και, φορώντας κράνη-κουκούλες και κρατώντας διάφορα αντικείμενα, επιτέθηκαν με μανία κατά των συγκεντρωμένων φοιτητών που πραγματοποιούσαν αντιφασιστική διαμαρτυρία, έξω από το σχολείο. «Οι φοιτητές ήταν από έξω γιατί πριν λίγες ημέρες, ενώ μοίραζαν φυλλάδια, χτυπήθηκαν κάποια άτομα. Παιδιά του σχολείου, φασίστες, πήγαν από πίσω, έβαλαν κουκούλες, βγήκαν έξω και αρχίσαν να μαχαιρώνουν, να χτυπάνε κόσμο άσχημα. Έπρεπε να έχουν φύγει εδώ και καιρό από το σχολείο. Θα μπορούσαμε να είχαμε χτυπήσει πολλά παιδιά από το σχολείο», κατήγγειλε η 17χρονη στο voria.gr και ανέφερε ότι υπήρξαν αρκετοί τραυματίες από τα επεισόδια. «Δύο άτομα συγκεκριμένα είχαν στο κεφάλι τους αίματα από το ξύλο», είπε.

ditika.gr-newsit.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου