Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Επανήλθε στη ζωή δύο φορές, 63χρονος δρομέας

KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές: Επανήλθε στη ζωή δύο φορές, 63χρονος δρομέας

Ο 63χρονος που συμμετείχε σε αγώνα αντοχής 5 χλμ, κατέρρευσε πριν λίγες ώρες στο Κυριάκι Βοιωτίας! Δευτερόλεπτα μετά αναγνωρίστηκε πως δεν αναπνέει, βρισκόταν δηλαδή σε καρδιακή ανακοπή! Από την πρώτη στιγμή, μια ομάδα παιδιών, εφήβων και ενηλίκων έκαναν γύρω του έναν κλοιό για να τον προστατεύσουν, ενώ μέσα γινόταν μια συνταρακτική προσπάθεια αναζωογόνησης!

4 μέλη της εθελοντικής ομάδας που κάλυπτε τον αγώνα, ξεκίνησαν ΚΑΡΠΑ και έκαναν άμεση χρήση του απινιδωτή, απαραίτητη συσκευή σε κάθε δημόσια εκδήλωση. Ο 55χρονος επανήλθε στη ζωή για λίγα λεπτά μόνο και στη συνέχεια ξαναέπαθε καρδιακή ανακοπή!

Οι πιστοποιημένοι ανανήπτες Γιώργος, Τάσος, Μαρία και Γιάννης ξεκίνησαν και πάλι την προσπάθειά τους, ώσπου αρκετά λεπτά μετά, το θύμα επανήλθε εκ νέου στη ζωή, με 30 λεπτά συνολική ΚΑΡΠΑ και 2 απινιδώσεις……!!!

Η αλυσίδα επιβίωσης μεγάλωσε ακόμη περισσότερο με δεκάδες επαγγελματίες υγείας.

Ο 63χρονος παραδόθηκε στους Διασώστες του ΕΚΑΒ ΟΛΟΖΩΝΤΑΝΟΣ, με 100% επικοινωνία! Διακομίσθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο της Λιβαδειάς για σταθεροποίηση από τους γιατρούς και νοσηλευτές και στη συνέχεια στο εφημερεύον νοσοκομείο της Αθήνας! Μέχρι στιγμής αναφέρεται πως ο άντρας της διπλής καρδιακής ανακοπής είναι σταθερός και οι ευχές μας είναι μαζί του!

Τα μέλη της Ελληνικής Ένωσης έρευνας και Διάσωσης Λιβαδειάς, είναι οι ΗΡΩΕΣ και ΗΡΩΙΔΕΣ της ημέρας, όπως και η υπόλοιπη κοινότητα του Κυριακίου Βοιωτίας, καθώς επέδειξαν μεγαλείο ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ! Η εκπαίδευση, ο εξοπλισμός τους, το ήθος και το πάθος τους να κρατήσουν στη ζωή τον συνάνθρωπο μας, τους έκαναν ένα υγιές ΠΡΟΤΥΠΟ για κάθε ελληνική κοινότητα!

Γίνε σαν τον Γιώργο, τον Τάσο, τη Μαρία και τον Γιάννη! Μια ευχή σας και μια προσευχή να πάνε όλα καλά!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου