Wednesday, 24 April, 2024

Επαφές Κοντοζαμάνη με διοικητές ΥΠΕ και νοσοκομείων για ανασχεδιασμό του υγειονομικού χάρτη

Η στρατηγική για τον ανασχεδιασμό του Υγειονομικού Χάρτη της χώρας, καθώς το ΕΣΥ επιστρέφει σταδιακά στην κανονικότητα

και εντείνεται η προσπάθεια ενίσχυσης και αναβάθμισής του, αποτελεί προτεραιότητα για το υπουργείο Υγείας.
Η Γενική Γραμματεία Υπηρεσιών Υγείας υπό την ευθύνη και το συντονισμό του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη και του γενικού γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννη Κωτσιόπουλου οργάνωσαν πρόγραμμα συναντήσεων και ενημερώσεων των διοικητών και αναπληρωτών διοικητών των επτά Υγειονομικών Περιφερειών της Χώρας και των Νοσοκομείων.
Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, συζητήθηκε η στρατηγική για τον ανασχεδιασμό του Υγειονομικού Χάρτη της χώρας και του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για μια σύγχρονη και αποτελεσματική διοίκηση των νοσοκομείων που βασίζεται σε μια σειρά σημαντικών μεταρρυθμίσεων. Αναπτύχθηκαν θέματα που άπτονται της οικονομικής διαχείρισης των νοσοκομείων, των κεντρικών προμηθειών και του εξορθολογισμού των δαπανών.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον ψηφιακό μετασχηματισμό της υγείας, στον ηλεκτρονικό ιατρικό φάκελο, στη διαλειτουργικότητα των συστημάτων, στη ψηφιοποίηση των θεραπευτικών πρωτοκόλλων αλλά και στον εκσυγχρονισμό των νοσοκομειακών υποδομών.
Επίσης, αναπτύχθηκε το νέο πλαίσιο δημιουργίας οργανωσιακής κουλτούρας στο χώρο της υγείας που περιλαμβάνει την αξιολόγηση των νοσοκομειακών δομών προκειμένου να καταστούν πιο αποτελεσματικές και της απόδοσης των διοικήσεων μέσω ποσοτικών και ποιοτικών δεικτών.
Τέλος, συζητήθηκαν οργανωτικά θέματα που αφορούν στην ετοιμότητα του ΕΣΥ για τη διαχείριση της πανδημίας η οποία και παραμένει στο μέγιστο βαθμό.

*photo από την επίσκεψη στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου