Saturday, 20 April, 2024

Επιλέγοντας το οικόπεδο των ονείρων σας!

Για πολλούς η αγορά ενός οικοπέδου με την προοπτική της κατασκευής ενός σπιτιού είναι όνειρο ζωής. Κάπου εκεί συγκεντρώνονται

όλες οι προσδοκίες για το σπίτι που πάντα ονειρευόμασταν, κατασκευασμένο για να καλύψει τις προσωπικές, αλλά οικογενειακές μας ανάγκες τόσο για τη μόνιμη όσο και για την εξοχική μας κατοικία. Για μια τέτοια αγορά λοιπόν δεν μπορεί να γίνει χωρίς την απαιτούμενη έρευνα με στόχο την καλύτερη δυνατή επιλογή. Παρακάτω θα δείτε αναλυτικά τους σημαντικούς παράγοντες που μας προτείνει η κορυφαία εταιρεία στα λογισμικά για μεσίτες E-Agents και που πρέπει να λάβετε υπ’ όψιν σας, αλλά και συμβουλές που θα σας βοηθήσουν στην απόφασή σας:

Τοποθεσία

Το σπουδαιότερο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπ’ όψιν σας κατά την αγορά ενός αγροτεμαχίου είναι η τοποθεσία του. Μια μέθοδο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να βοηθηθείτε είναι να κάνετε μια λίστα με όλα τα πράγματα που θέλετε να είναι κοντά στο σημείο αγοράς πχ αγορά, σχολεία, νοσοκομεία, αλλά και απόσταση από κεντρικά οδικά δίκτυα ή προσβασιμότητα του οικοπέδου από μέσα μεταφοράς. Σε περίπτωση αγοράς οικοπέδου για την κατασκευή εξοχικής κατοικίας, ένας- αν όχι ο σημαντικότερος παράγοντας -είναι η φυσική ομορφιά του τοπίου και οι δυνατότητα πρόσβασης σε σημεία ενδιαφέροντος όπως θάλασσα ή βουνό. 

Παροχές

Στην διάρκεια της έρευνάς σας θα διαπιστώσετε ότι σε κάποια οικόπεδα συμπεριλαμβάνουν κάποιες ήδη εγκαταστημένες παροχές όπως δυνατότητα εύκολης σύνδεσης με το σύστημα ηλεκτροδότησης ή υδροαποχέτευσης, σύνδεση του οικοπέδου με το οδικό δίκτυο, δημοτικός φωτισμός, κλπ. Παροχές σαν αυτές όχι μόνο συντελούν στην ευκολότερη κατασκευή του οικήματος αλλά κυρίως εξασφαλίζουν εξοικονόμηση χρόνου και χρήματος αφού κατά την οικοδόμηση του σπιτιού θα πρέπει οι παραπάνω απαραίτητες εγκαταστάσεις να συμπεριληφθούν στον συνολικό προϋπολογισμό κατασκευής. 

Περιορισμοί

Μαζί με κάθε ακίνητο έρχεται και μια σειρά περιορισμών όσο αφορά τον συντελεστή δόμησης, την μορφολογία του εδάφους, ενδεχόμενη εμπλοκή με αρχαιολογικές υπηρεσίες, δασαρχείο, κλπ. Επίσης σε περίπτωση ανέγερσης οικήματος σε παραδοσιακό οικισμό που υπόκειται σε νομοθεσίες όσο αφορά το αρχιτεκτονικό ύφος της περιοχής, αυτός είναι επίσης παράγοντας που πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν πριν προβείτε στην αγορά του οικοπέδου, αφού αργά ή γρήγορα θα έρθετε αντιμέτωπο με όλους αυτούς τους περιορισμούς. Υπάρχουν πολλοί τρόποι που θα σας φέρουν πιο κοντά στην ιδανική αγορά του οικοπέδου των ονείρων σας. Εφόσον έχετε αποφασίσει στο σημείο ενδιαφέροντος μπορείτε πάντα να επισκεφτείτε την περιοχή και να κάνετε προσωπική έρευνα αγοράς για τον εντοπισμό διαθέσιμων οικοπέδων. Κατόπιν αυτού η καλύτερη λύση είναι να απευθυνθείτε σε τοπικά μεσιτικά γραφεία που θα σας κατευθύνουν υπεύθυνα σχετικά με τα οικοδομήσιμα οικόπεδα παρέχοντας και όλες της απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τις παροχές που προσφέρονται και πάνω από όλα το κόστος αγοράς. 

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου