Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Επιστολή ΓΣΕΕ προς Έφη Αχτσιόγλου

Η ΓΣΕΕ με επιστολή της προς την Υπουργό Εργασίας, ενημερώνει για τους λόγους που δε θα συμμετάσχει στην Εθνική Αντιπροσωπεία της χώρας μας

για την Ευρωπαϊκή Περιφερειακή Διάσκεψη της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας, που θα διεξαχθεί αρχές Οκτώβρη στην Κωνσταντινούπολη.
Η Συνομοσπονδία αιτιολογεί την απόφασή της τονίζοντας τις αντιδημοκρατικές και κατασταλτικές συνθήκες που επικρατούν στην Τουρκία, με τις μαζικές απολύσεις εργαζομένων με έκτακτα διατάγματα, τις συλλήψεις και φυλακίσεις συνδικαλιστών και εκατοντάδων δημοσιογράφων, γενικότερα την πλήρη έλλειψη κράτους δικαίου.
Με αυτά δεδομένα η ΓΣΕΕ επισημαίνει ότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για τη διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Περιφερειακής Διάσκεψης της ΔΟΕ στην Κωνσταντινούπολη και καλεί και την κυβέρνηση να μη συμμετάσχει, απόφαση που θα επιβεβαιώσει το σεβασμό της για το κράτος δικαίου και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Η σχετική επιστολή προς την Υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου

Θέμα: «Ευρωπαϊκή Περιφερειακή Διάσκεψη της ΔΟΕ στην Κωνσταντινούπολη, 2-5 Οκτωβρίου 2017»

Κυρία Υπουργέ,
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η οργάνωσή μας δεν θα συμμετάσχει στην Εθνική Αντιπροσωπεία της χώρας μας για την Ευρωπαϊκή Περιφερειακή Διάσκεψη που θα διεξαχθεί από τις 2 έως τις 5 Οκτωβρίου 2017 στην Κωνσταντινούπολη.

Όπως και οι διεθνείς οργανώσεις μας, η Διεθνής Συνδικαλιστική Συνομοσπονδία (ITUC) και η Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ETUC), ανησυχούμε ιδιαίτερα για την πολιτική κατάσταση στην Τουρκία και ιδιαίτερα για τις σοβαρές και συνεχείς παραβιάσεις των δικαιωμάτων των εργαζομένων στη συνδικαλιστική εκπροσώπηση σύμφωνα με τα πρότυπα της ΔΟΕ, καθώς και άλλων εργασιακών δικαιωμάτων.

Ένα μαζικό κύμα 125.000 απολύσεων τουλάχιστον, ιδίως δημοσίων υπαλλήλων, που βασίστηκαν σε έκτακτα διατάγματα και χωρίς προσφυγή στη δικαιοσύνη, καταδεικνύει την πλήρη έλλειψη κράτους δικαίου στην Τουρκία.

Οι συνδικαλιστικές ελευθερίες δεν γίνονται πλέον σεβαστές, οι ηγέτες των συνδικάτων και τα μέλη τους συλλαμβάνονται και φυλακίζονται, οι διαδηλώσεις αντιμετωπίζονται με βίαιη καταστολή από τις αρχές και τα ανεξάρτητα μέσα μαζικής ενημέρωσης διαλύθηκαν από τις συλλήψεις εκατοντάδων δημοσιογράφων.

Πιστεύουμε ότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για τη διοργάνωση μιας Ευρωπαϊκής Περιφερειακής Διάσκεψης της ΔΟΕ στην Κωνσταντινούπολη, δεδομένης της πλήρους έλλειψης σεβασμού προς το κράτος δικαίου και προς τα θεμελιώδη πρότυπα και αρχές της ΔΟΕ. Με δεδομένες τις εντελώς αντιδημοκρατικές και κατασταλτικές συνθήκες στην Τουρκία, η οργάνωσή μας αποφάσισε να μην παραστεί στη Διάσκεψη αυτή και δεν θα δεχτεί πρόσκληση εκπροσώπησης των εργαζομένων στην εθνική μας αντιπροσωπεία.

Θα θέλαμε επίσης να απευθύνουμε θερμή έκκληση στην Κυβέρνηση να απέχετε από τη συμμετοχή σε αυτή τη Διάσκεψη, γεγονός που θα επιβεβαιώσει τον σεβασμό σας για το κράτος δικαίου και για τις συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Με εκτίμηση Πρόεδρος Γιάννης Παναγόπουλος

Γενικός Γραμματέας Νικόλαος Κιουτσούκης

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου