Thursday, 28 March, 2024

Επιχείρηση διακομιδής 14χρονης με όγκο στο κεφάλι, από τη Βόρεια Ελλάδα στην Αθήνα

Επιχείρηση διακομιδής από περιοχή έξω από τη Θεσσαλονίκη με κατεύθυνση και τελικό προορισμό την Αθήνα πραγματοποίησε σήμερα το “Χαμόγελο του Παιδιού”

Πρόκειται για τη 14χρονη Δήμητρα που έχει διαγνωστεί με όγκο στον εγκέφαλο και πρέπει να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση.
Για την 14χρονη Δήμητρα λάβαμε προ εβδομάδων αίτημα φιλοξενίας από Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, καθώς το περιβάλλον όπου διαβιούσε ήταν εντελώς ακατάλληλο. Παράλληλα η μικρή μετά από έντονους πονοκεφάλους διαγνώστηκε με όγκο στο κεφάλι, ενώ και οι δύο γονείς της που αντιμετωπίζουν τόσο σωματικά όσο και ψυχιατρικά προβλήματα αδυνατούν να ανταποκριθούν στη φροντίδα της.
Άμεσα «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ξεκίνησε διαδικασίες δηλώνοντας τη διαθεσιμότητά του για να αναλάβει την επιμέλεια του παιδιού ώστε να προβεί αρχικά στην άμεση χειρουργική της επέμβαση καθώς και τη μετέπειτα φροντίδα της σε διαμέρισμα του Οργανισμού όπου θα έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ανάρρωσή της.
Μετά από έναν μαραθώνιο επικοινωνιών με τις Εισαγγελικές Αρχές αλλά και από μια αγωνιώδη μάχη με τον χρόνο καθώς το παιδί έπρεπε να χειρουργηθεί το συντομότερο δυνατόν, το κορίτσι, κατόπιν εισαγγελικής εντολής, βρίσκεται πλέον στην οικογένεια του «Χαμόγελου»!
Από τη στιγμή εκείνη, άμεσα και αποτελεσματικά κινητοποιήθηκε το σύνολο του μηχανισμού και των υποδομών του Οργανισμού και σήμερα με την Κινητή Ιατρική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για νεογνά και παιδιά (ασθενοφόρο), και το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό πραγματοποιείται η διακομιδή του κοριτσιού από τη Βόρεια Ελλάδα στην Αθήνα για να μεταφερθεί αρχικά σε διαμέρισμα του Οργανισμού και κατόπιν να γίνει η εισαγωγή της στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», όπου θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.
Τώρα οι καρδιές και οι προσευχές όλων είναι μαζί με την Δημητρούλα λίγο πριν δώσει μια πολύ δύσκολη μάχη. Όλοι οι άνθρωποι του Οργανισμού θα βρίσκονται δίπλα τηασε κάθε στάδιο αυτής της μάχης κοντά της, σε συνεργασία πάντα με το ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό, μέχρι ένα μεγάλο Χαμόγελο να φωτίσει για πάντα το πρόσωπό της!
Για τη Δήμητρα και για κάθε παιδί που χρειάζεται το Χαμόγελο…
χαμόγελο του παιδιού

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου