Friday, 19 April, 2024

Επτά ναρκέμποροι πιάστηκαν στον Βόλο

Εγκληματική οργάνωση 7 ατόμων που γέμισε την πιάτσα του Βόλου με κόκα και χασίς παραπέμπεται στον εισαγγελέα Εφετών Λάρισας. Πρόκειται για τρεις  Αλβανούς, τρείς  Έλληνες και έναν Τούρκο που συνελήφθησαν τον περασμένο Δεκέμβριο  με την κατηγορία διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. Στην εξιχνίαση της εγκληματικής οργάνωσης συνέβαλε η συστηματική παρακολούθηση των εμπλεκομένων μέσω των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων.

Οι έξι από τους επτά κατηγορούμενους συνελήφθησαν στις 3 Δεκεμβρίου, μετά από οργανωμένη επιχείρηση σε Βόλο και Αγριά.

Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε δύο από τους τρεις φερόμενους ως «αρχηγούς» του κυκλώματος, έναν 48χρονο κι έναν 45χρονο και οι δύο Αλβανοί. Συνελήφθησαν την ίδια μέρα επίσης ένας 47χρονος Τούρκος και τρεις Ελληνες ηλικίας 20, 49 και 51 ετών αντίστοιχα. Λίγες μέρες μετά παραδόθηκε και ένας 49χρονος Αλβανός για την ίδια υπόθεση.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης κατά περίπτωση και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια τους και σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, καθώς και στην κατοχή τους βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν 96 αυτοσχέδιες συσκευασίες περιέχουσες ποσότητες κοκαΐνης συνολικού βάρους 361,25 γραμμαρίων, 3 συσκευασίες περιέχουσες ποσότητες κάνναβης συνολικού βάρους 848,66 γραμμαρίων, 4 ηλεκτρονικές ζυγαριές, 8.680 ευρώ μετρητά, 8 κινητά τηλέφωνα και δύο αυτοκίνητα τα οποία φέρεται να χρησιμοποιούσαν για τη διακίνηση των ναρκωτικών.

Επιπλέον, έχουν κατασχεθεί δύο επιβατικά αυτοκίνητα, ως μέσα διευκόλυνσης της παράνομης δραστηριότητάς τους.

Από τις έρευνες εκτιμάται ότι στο χρονικό διάστημα που έδρασαν διακινήθηκαν πάνω από 7 κιλά χασίς και πάνω από μισό κιλό κοκαΐνης, πέραν των ναρκωτικών ουσιών που κατασχέθηκαν, ενώ το εκτιμώμενο και προσδοκώμενο όφελος από τη διακίνηση εκτιμάται ότι ανέρχεται πάνω από τις 80.000 ευρώ.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου