Friday, 19 April, 2024

Εργαζόμενοι ΟΑΣΘ: Προθεσμία δύο ημερών στην κυβέρνηση. Νέες κινητοποιήσεις από Πέμπτη

Προθεσμία δύο ημερών ώστε να εγκριθούν τα αιτήματά τους αποφάσισε να δώσει στην κυβέρνηση το συνδικάτο εργαζομένων του ΟΑΣΘ πριν προχωρήσει σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις.

Στο συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας οι εργαζόμενοι αποφάσισαν ομόφωνα να δώσουν προθεσμία 48 ωρών προς τα αρμόδια υπουργεία ώστε να ικανοποιήσουν τα αιτήματά τους σχετικά με τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Αν, ωστόσο, δεν υπάρξει ανταπόκριση τότε από την Πέμπτη έρχονται νέες κινητοποιήσεις.

Σε δηλώσεις του νωρίτερα στο ThessToday.gr ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων ΟΑΣΘ, Γιάννης Δήμκας ανέφερε ότι ο εμπαιγμός της κυβέρνησης συνεχίζεται. «Καμία κίνηση δεν έχουμε δει τόσο από πλευράς κυβέρνησης όσο και από διοίκησης ΟΑΣΘ για τη διευθέτηση των αιτημάτων μας όσον αφορά την υπογραφή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και των επιδομάτων για τα ανθυγιεινά και των επιδομάτων θέσης ευθύνης», επισήμανε με δυσαρέσκεια.

Κολλημένες οι Σ.Σ.Ε στο υπουργείο Οικονομικών

Σύμφωνα με τον κ. Δήμκα, οι Συλλογικές Συμβάσεις είναι ακόμη στα χέρια του υπουργείου Οικονομικών από το οποίο οι εργαζόμενοι αναμένουν την τελική έγκριση και υπογραφή. «Ακόμη και τα δημοσιεύματα που είδα το φως της δημοσιότητας ότι ήταν στο τελικό στάδιο, δεν επαληθεύτηκε και δεν είχαμε καμία επίσημη ενημέρωση. Και η τελευταία απεργία που κηρύξαμε, κρίθηκε παράνομη λόγω αυτών των δημοσιευμάτων. Ακόμη κι αν ίσχυε, από τότε πέρασαν σχεδόν δύο εβδομάδες και ακόμη είμαστε σε αναμονή». Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου