Thursday, 25 April, 2024

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εξωτερικών για την άμεση αναγνώριση του Παλαιστινιακού Κράτους

Ερώτηση από τους βουλευτές του ΚΚΕ κατατέθηκε στον Υπ. Εξωτερικών. Ο λαός της Παλαιστίνης υφίσταται καθημερινά τις οδυνηρές συνέπειες της κατοχής του ισραηλινού κράτους

που χρησιμοποιεί όλα τα μέσα για τη διαιώνιση του κατοχικού καθεστώτος με τη στήριξη των ΗΠΑ αλλά και της ΕΕ.

Σημειώνουμε ενδεικτικά, τη χρησιμοποίηση στρατιωτικής βίας κατά του Παλαιστινιακού λαού, τις πολυάριθμες δολοφονίες, ακόμα και μικρών παιδιών, την συστηματική δημιουργία και επέκταση των κατοχικών εποικισμών, τη διατήρηση του τείχους στην Ιερουσαλήμ και τη Δυτική όχθη κ.ά. Σημειώνουμε επίσης, ότι παραμένουν φυλακισμένοι στις Ισραηλινές φυλακές περίπου 5600 Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι, μεταξύ αυτών παιδιά, ηλικιωμένοι και ασθενείς και 13 βουλευτές. Περισσότεροι από 1.100 φυλακισμένοι προχώρησαν στις 17 Απρίλη σε απεργία πείνας, η οποία διήρκησε 41 μέρες, απαιτώντας την απελευθέρωση τους, αλλά και την άμεση αποκατάσταση βασικών δικαιωμάτων τους.

Το KKE έχει αναφερθεί επανειλημμένα στις ευθύνες της Ελληνικής κυβέρνησης και έχει καταγγείλει την ενίσχυση των πολιτικοστρατιωτικών σχέσεων με το Ισραήλ, που χρησιμοποιεί τις σχέσεις αυτές ως πρόσχημα για πάρα πέρα ένταση της επιθετικότητας ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό και τους άλλους λαούς της περιοχής.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει επίσης ευθύνες, γιατί παρά την απόφαση της Βουλής το Δεκέμβρη του 2015 για να αναγνωριστεί το Κράτος της Παλαιστίνης, επιδεικνύει χαρακτηριστική καθυστέρηση.

Το ΚΚΕ απαιτεί από την κυβέρνηση την άμεση αναγνώριση του Παλαιστινιακού Κράτους. Το κόμμα μας υποστηρίζει το δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού και αγωνίζεται για: Τη δημιουργία ανεξάρτητου και κυρίαρχου Παλαιστινιακού κράτους, στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Την αποχώρηση του ισραηλινού στρατού από όλα τα κατεχόμενα εδάφη του 1967. Την παύση της εποικιστικής δραστηριότητας και την αποχώρηση όλων των εποίκων που έχουν εγκατασταθεί πέρα από τα σύνορα του ’67. Το γκρέμισμα του απαράδεκτου τείχους στην Ιερουσαλήμ και την Δυτική Όχθη. Την άρση κάθε αποκλεισμού των Παλαιστινίων στη Δυτική όχθη και στη Λωρίδα της Γάζας. Την επιστροφή των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους. Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων κι άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση

Για την άμεση αναγνώριση του Παλαιστινιακού Κράτους, σύμφωνα με την σχετική απόφαση της Βουλής το Δεκέμβρη του 2015.

Για να σταματήσουν οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις και άλλες κοινές στρατιωτικοπολιτικές δραστηριότητες με το Ισραήλ.

Οι Βουλευτές

Δημήτρης Κουτσούμπας

Αλέκα Παπαρήγα

Σάκης Βαρδαλής

Γιάννης Γκιόκας

Γιάννης Δελής   Λιάνα Κανέλλη

Νίκος Καραθανασόπουλος

Χρήστος Κατσώτης

Γιώργος Λαμπρούλης

Διαμάντω Μανωλάκου

Νίκος Μωραΐτης

Θανάσης Παφίλης

Κώστας Στεργίου

Μανώλης Συντυχάκης

Σταύρος Τάσσος

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου