Saturday, 20 April, 2024

ΕΣΗΕΑ: Βαρύ πλήγμα στην ενημέρωση το σχέδιο Χρυσοχοΐδη για τις συναθροίσεις

Επείγουσα συνάντηση με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ζητά η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ)

και η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας (ΕΦΕ) για το νέο επιχειρησιακό σχέδιο για τις συναθροίσεις που ανακοίνωσε σήμερα, Πέμπτη, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΦΕ εκφράζουν την αντίθεση και τον προβληματισμό τους στο σχέδιο που παρουσίασε σήμερα ο υπουργός, τονίζοντας πως η «οριοθέτηση» των δημοσιογράφων, όπως αποτυπώνεται στο συγκεκριμένο σχέδιο, θα έχει ως αποτέλεσμα «ένα άμεσο και βαρύ πλήγμα στην ενημέρωση των πολιτών».
«Προκειμένου να διευκρινίσουμε όλα τα καίρια ζητήματα στο Σχέδιο επιθυμούμε να έχουμε μία συνάντηση μαζί σας, το συντομότερο δυνατόν. Ευχαριστούμε πολύ εκ των προτέρων», αναφέρουν στην επιστολή τους.
Το επιχειρησιακό σχέδιο προβλέπει, μεταξύ άλλων, την οριοθέτηση από την Αστυνομία θα οριοθετήσει ενός συγκεκριμένου χώρου για τους δημοσιογράφους και ένας ορισμένος εκ των προτέρων αξιωματικός θα λειτουργεί ως σύνδεσμος και δίαυλος επικοινωνίας μαζί τους καθ’ όλη τη διάρκεια της συνάθροισης, «έχοντας ως στόχο τη συνεργασία και την αμοιβαία κατανόηση».
Επίσης, αναγνωρίζει ότι «οι επιχειρήσεις διατήρησης και αποκατάστασης της τάξης στο πλαίσιο των δημοσίων υπαίθριων συναθροίσεων συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των Μ.Μ.Ε. και των πολιτών», και υποστηρίζει ότι «σε αρκετές περιπτώσεις, έχει παρατηρηθεί οι ακραίες ομάδες που προκαλούν τα επεισόδια να παραπληροφορούν ή να διασπείρουν σκόπιμα ψευδείς ειδήσεις, κυρίως μέσω του διαδικτύου».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου