Tuesday, 19 March, 2024

Εστίαση: Μέχρι 6 άτομα ανά τραπέζι – 23:00 με 5:00 κλειστά

Όλες οι ανακοινώσεις για την επαναλειτουργία των καταστημάτων εστίασης στη χώρα με όλα τα υγειονομικά μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν από τις επιχειρήσεις.

Η εστίαση επιστρέφει και όλες οι επιχειρήσεις ετοιμάζονται για την επαναλειτουργία των καταστημάτων τους. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε τα μέτρα επανέναρξης της λειτουργίας της εστίασης, η οποία θα αφορά μόνο καθήμενους σε εξωτερικούς χώρους με αποστάσεις.
Η απόφαση αφορά τις επιχειρήσεις που λειτουργούν με τον ΚΑΔ 56.10, υπηρεσίες που παρέχονται από αναψυκτήριο/ΚΑΔ 56.30.10.03, υπηρεσίες που παρέχονται από καφενείο χωρίς τεχνικά και μηχανικά παιχνίδια/ΚΑΔ 56.30.10.06, υπηρεσίες καφετέριας/ΚΑΔ 56.30.10.07, υπηρεσίες που παρέχονται από παραδοσιακό καφενείο/ΚΑΔ 56.30.10.14.
Αποστάσεις, απολύμανση και self test
Σύμφωνα με την απόφαση που ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, επιτρέπεται μέχρι 6 άτομα ανά τραπέζι, επιτρέπονται η παρουσία μόνο καθήμενων πελατών, πρέπει να γίνεται απολύμανση καταλόγων και κατά την εναλλαγή των πελατών στα τραπέζια, είναι υποχρεωτική η τοποθέτηση απολυμαντικού προϊόντος ανά τραπέζι, παροτρύνεται η εφαρμογή ψηφιακών καταλόγων, είναι υποχρεωτική η χρήση της μάσκας από το προσωπικό αλλά και από τους πελάτες που είναι σε αναμονή (ισχυρή σύσταση για τους καθήμενους πελάτες στα τραπεζοκαθίσματα ή στο μπαρ). Όλοι οι υπάλληλοι και οι επιχειρηματίες θα πρέπει να έχουν αρνητικό self test, τα οποία θα κάνουν δυο φορές την εβδομάδα. Μέρος του κόστους αγοράς θα καλύπτεται από το κράτος.
Για τις αποστάσεις των τραπεζοκαθισμάτων σύμφωνα με τη διάταξη (90 cm – 1,2 m- 1,8m), επιτρέπεται η χρήση του μπαρ από τους πελάτες με τη χρήση δύο σκαμπό μαζί. Η επόμενη δυάδα θα βρίσκεται σε απόσταση 1,5 μέτρου. Κλειστά θα παραμένουν οι επιχειρήσεις από 11 τη νύχτα μέχρι 5 το πρωί αλλά εξαιρούνται οι υπηρεσίες ντελίβερι με απαγόρευση πώλησης αλκοόλ.
Οι επιχειρήσεις που θα λειτουργήσουν, όταν τους ζητηθεί στον έλεγχο θα πρέπει να φαίνεται από το TAXIS, ότι ο ΚΑΔ αποτελεί κυρία δραστηριότητα πριν την 1η Μαρτίου 2020. Παραμένουν σε αναστολή οι επιχειρήσεις που έχουν ΚΑΔ 5621 και 5630 και οι οκταψήφιοι αυτών.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου