Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

ΕΦΕΤ: Ανάκληση μπισκότων κανέλας

Ανάκληση μπισκότων κανέλας κάνει ο ΕΦΕΤ μετά από σχετικό έλεγχο, που διαπιστώθηκε η ουσία «κουμαρίνη», σε συγκέντρωση

που υπερβαίνει το ανώτατο επιτρεπτό όριο για τη συγκεκριμένη κατηγορία τροφίμου.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος για την Παρακολούθηση των Επιπέδων Προσθέτων Τροφίμων και Αρωματικών Ουσιών σε Τρόφιμα» έτους 2021, προέβη σε δειγματοληψία τροφίμου με τα στοιχεία:
“Αγαπημένα μπισκότα GOODY Κανέλας Αλλατίνη” 185 gr (Ημ/νια Λήξεως: 30/03/2022, Αρ. Παρτίδας L 1226), που παράγεται από την εταιρεία «ELBISCO A.E.». Το προϊόν, σε συνεργασία με την Α΄ Χημική Υπηρεσία Αθηνών, χαρακτηρίστηκε μη κανονικό και μη ασφαλές ως προς τη σύνθεση διότι περιέχει την ουσία «κουμαρίνη» σε συγκέντρωση που υπερβαίνει το ανώτατο επιτρεπτό όριο για τη συγκεκριμένη κατηγορία τροφίμου.
Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, να μην το καταναλώσουν.
Όσα πρέπει να προσέξετε στις αγορές τροφίμων
Ο ΕΦΕΤ μέσα από μια νέα ανακοίνωση, έδωσε συμβουλές για το τι θα πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές όσον αφορά τις αγορές τους. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή πριν κάνετε τα ψώνια σας!
Προμήθεια κρέατος:
Η διάθεση του νωπού κρέατος πρέπει να γίνεται υπό ψύξη μεταξύ +2ºC και +5ºC, ενώ η διάθεση του κατεψυγμένου σε θερμοκρασία από -18ºC και κάτω. Το κρέας δεν πρέπει να διατίθεται εκτός ψύξης.
Ο καταναλωτής πρέπει να αναζητά τις σφραγίδες υγειονομικών ελέγχων που αποδεικνύουν ότι οι αρμόδιες κτηνιατρικές υπηρεσίες έχουν πραγματοποιήσει τον απαιτούμενο έλεγχο. Στα σημεία πώλησης πρέπει να τηρούνται πινακίδες για την καταγωγή-προέλευση του κρέατος, πληροφορία που περιέχεται και στην αυτοκόλλητη ετικέτα που εκδίδεται από την ταμειακή μηχανή.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου