Thursday, 28 March, 2024

Ζάκυνθος: Στον εισαγγελέα οι επτά συλληφθέντες για για τη δολοφονία της συζύγου Κορφιάτη

Υπενθυμίζεται πως μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. έγινε το βράδυ της Δευτέρας στη Ζάκυνθο και είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη έξι ατόμων

για τη δολοφονία της συζύγου του Ντίμη Κορφιάτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές έκαναν τρεις συλλήψεις στη Ζάκυνθο, μία στον Πύργο και δύο στην Αθήνα, ενώ αναζητούνται ακόμα τρία άτομα. Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται και ένας σωματοφύλακας εφοπλιστή και ένας πρώην αστυνομικός που αποφυλακίστηκε πρόσφατα.
Οι συλλήψεις προέκυψαν από την αρχική κατάθεση που είχε δώσει ο Κορφιάτης στην οποία είχε περιγράψει πώς έγινε η δολοφονία της συζύγου του και ποιοι κρύβονται από πίσω. Ετσι κατάφεραν και οι αστυνομικοί να φτάσουν στα ίχνη τους και σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες πρόκειται για μία συμμορία που του νησιού, τα άτομα της οποίας ασχολούνται με το εμπόριο ναρκωτικών και με την προστασία μαγαζιών.
«Το μόνο που μπορούμε να πούμε με σιγουριά είναι πως μιλάμε για μια δικαίωση για την ζωή αυτής της γυναίκας που δεν έφταιγε σε τίποτα» λέει στο protothema.gr ο θείος του Ντίμι Κορφιάτη. Μιλώντας στο protothema.gr, ο Στέφανος Στρούζας, θείος του Ντίμη Κορφιάτη αναφέρει: «Στο μυαλό μου υπάρχουν διάφορα ωστόσο θα πρέπει να περιμένουμε τις ανακοινώσεις της αστυνομίας για πιο ασφαλή συμπεράσματα. Ο,τι και να πω είναι πρόωρο. Αυτή την ώρα το μόνο που μπορούμε να πούμε με σιγουριά είναι πως μιλάμε για μια δικαίωση για την ζωή αυτής της γυναίκας που δεν έφταιγε σε τίποτα. Ήταν άδικος ο τρόπος που έφυγε από την ζωή για εκείνη και τα παιδιά της. Υποψιάζομαι κάποια ονόματα που ίσως να βρίσκονται πίσω από την ιστορία αυτή αλλά μέχρι εκεί. Η αστυνομία κινήθηκε γρήγορα αλλά αν όλα αυτά είχαν γίνει ένα μήνα νωρίτερα θα ήταν διαφορετικά όλα».
Ένταλμα σύλληψης σε βάρος εφοπλιστή
Το ένταλμα σύλληψης του εφοπλιστή που διαμένει στο Ψυχικό για συμμετοχή στη δολοφονία της 37χρονης, το «βαθύ λαρύγγι» από τη νύχτα της Ζακύνθου που ήθελε να εξιλεωθεί και έδωσε με «το νι και με το σίγμα» την ακτινογραφία των δραστών και το ανεκτέλεστο συμβόλαιο κατά του Ντίμη Κορφιάτη που ολοκληρώθηκε ένα χρόνο μετά και εκπορεύεται από το ίδιο κέντρο αποτελούν τις εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση της Ζακύνθου.
Το «βαθύ λαρύγγι» και το κινητό στη φυλακή
Τα όπλα που έχουν στα χέρια τους είναι πολλά.. Καταθέσεις, συνομιλίες από τηλεφωνικές συνδιαλέξεις που μπήκαν στο μικροσκόπιο, dna αλλά και το «βαθύ λαρύγγι» που ήξερε πράγματα και μίλησε στους αστυνομικούς. Ο μάρτυρας-φωτιά που γνώριζε εκ των έσω όλο το σκηνικό της δολοφονίας του Ντίμη Κορφιάτη πριν ένα μήνα στη Ζάκυνθο και της συζύγου του ένα χρόνο νωρίτερα, μίλησε και σε συνδυασμό με τα αποτυπώματα και το γενετικό υλικό των δραστών που βρέθηκαν, τις τηλεφωνικές επικοινωνίες και τη μήνυση που είχε καταθέσει ο 54χρονος, οδηγήθηκαν σε αυτό το αποτέλεσμα. Το πρόσωπο, όχι μόνο δέχτηκε να μιλήσει, αλλά περιέγραψε και λεπτομέρειες που δεν μπορούσε να γνωρίζει αν δεν ήταν μέσα στο σκηνικό. Ως ηθικός αυτουργός φέρεται ο απότακτος αστυνομικός ο οποίος μέσα από τη φυλακή φέρεται να έδινε τις οδηγίες στους δύο εκτελεστές και τους συνεργούς του και μάλιστα το κινητό του τηλέφωνο που κατασχέθηκε έδωσε και αυτό στοιχεία στους αστυνομικούς. Είχε κατασχεθεί και είχε μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ασφάλειας.

Η μήνυση και το κίνητρο
Σύμφωνα με τη μήνυση που κατέθεσε στις 21 Δεκεμβρίου του 2020, πέντε μήνες δηλαδή πριν δολοφονηθεί, ο Ντίμης Κορφιάτης περιέγραψε όχι μόνο το χρονικό της δολοφονίας της 37χρονης συζύγου αλλά και τα κίνητρα των δραστών. Συγκεκριμένα για το πώς στήθηκε το σκηνικό θανάτου υποστήριξε: «Ως φυσικό αυτουργό της δολοφονίας της συζύγου μου και της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος μου, αναγνώρισα πέραν πάσης αμφιβολίας από φωτογραφίες των δραστών προερχόμενες από κάμερες της περιοχής, επιδειχθείσες από την Αστυνομία σε εμένα τον (σ.σ αναφέρει το όνομα του ανθρώπου ο οποίος έχει συλληφθεί σήμερα) η αναμφίβολή αναγνώριση οφείλεται στον ιδιαίτερο σωματότυπο του και στη χαρακτηριστική στάση που χρησιμοποιεί όταν κάθεται στη μοτοσικλέτα του. [….]. Επίσης το ύψος, η κοιλιά του και η αστάθεια στο βάδισμα του, ένεκα του μεγάλου ύψους και του χαρακτηριστικού βάρους του είναι επιπλέον χαρακτηριστικά που με καθιστούν απόλυτα βέβαιο. Εργάζεται στον εφοπλιστή (σ.σ αναφέρει το όνομα του) ως μέλος του προσωπικού ασφαλείας του και όλα τα μέσα μεταφοράς των δραστών τα οποία χρησιμοποιήθηκαν, το αυτοκίνητο και το φουσκωτό σκάφος είναι ιδιοκτησίας του προαναφερθέντος εφοπλιστή […]. Ο οδηγός της μοτοσικλέτας είμαι βέβαιος ότι ήταν ο μηνυόμενος (σ.σ αναφέρει το όνομα ατόμου που έχει συλληφθεί) εξαιτίας του σωματότυπου του και της χαρακτηριστικής διαφοράς ύψους που έχει με τον εκτελεστή, σε συνδυασμό με πληροφορίες που έχω λάβει από ανθρώπους που τον είδαν να διεφεύγει και να επιβιβάζεται στο σκάφος. Στο σχεδιασμό της δολοφονικής επίθεσης συμμετείχε και ο αδερφός του».
Σε ό,τι έχει να κάνει με έναν άλλο από τους συλληφθέντες πρώην αστυνομικό, ο Ντίμης Κορφιάτης αναφέρει στη μήνυση του πως «Επί του παρόντος τυγχάνει κρατούμενος στις φυλακές Πατρών (σ.σ οι πληροφορίες λένε ότι είχε αποφυλακιστεί πριν μερικούς μήνες) εκτίοντας ποινή καθείρξεως 20 ετών για ηθική αυτουργία σε ληστεία η οποία έλαβε χώρα τον Απρίλιο του 2016 σε βάρος του δημάρχου. Στην υπόθεση αυτή ήμουν βασικός μάρτυρας κατηγορίας εναντίον του με αποτέλεσμα να κηρυχθεί ένοχος και να οδηγηθεί φυλακή».
Ο κ. Αλέξης Κούγιας συνήγορος του ενός εκ των συλληφθέντων που κατηγορείται ωε ένας από τους φυσικούς αυτουργούς τονίζει στο protothema.gr: «Σήμερα το πρωί δεν πρόκειται οι κατηγορούμενοι να οδηγηθούν όπως θα οδηγούντο υπό φυσιολογική ροή στον εισαγγελέα ποινικής διώξεως για να ασκήσει διώξεις. Θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα εκτελέσεων, να εκτελεστούν τα εντάλματα και από εκεί και έπειτα θα οδηγηθούν όλοι στον τακτικό ανακριτή Ζακύνθου ο οποίος θα τους δώσει προθεσμία να απολογηθούν μέσα σε πέντε ημέρες. Αυτή είναι η υπόθεση αυτή τη στιγμή. Και για το λόγο αυτό εγώ ήρθα σε πολύ δύσκολή θέση να κάνω ένα εξώδικο στην Αστυνομία, γιατί είχαμε πιστέψει όλοι ότι διενεργείται προανάκριση, πήραν οι αστυνομικοί απολογίες προανακριτικές ενώ εκκρεμεί τακτική ανάκρισή στη Ζάκυνθο, χωρίς να έχουν δικογραφία στα χέρια τους».

protothema

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου