Thursday, 28 March, 2024

Ζέστη με υγρασία και βροχές

Ζέστη με υγρασία και βροχές

Άστατο καιρό με παροδικές βροχές ή καταιγίδες κατά τόπους στα ηπειρωτικά, στο Νότιο Ιόνιο, στα ορεινά τμήματα της Κρήτης αλλά και αρκετή ζέστη σε ολόκληρη τη χώρα.

Άστατο καιρό με παροδικές βροχές ή καταιγίδες κατά τόπους στα ηπειρωτικά, στο Νότιο Ιόνιο, στα ορεινά κυρίως τμήματα της Κρήτης, και πιθανόν στις Δυτικές και Νότιες Κυκλάδες αλλά και αρκετή ζέστη σε ολόκληρη τη χώρα με αυξημένη κατά τόπους αίσθηση δυσφορίας, περιμένουμε την Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015. Τα φαινόμενα στην Πελοπόννησο και στο Νότιο Ιόνιο θα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια και ένταση, ενώ κατά τόπους και ιδιαίτερα στα ορεινά θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ανέμους.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 36 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 18 έως 36 στην Κεντρική Ελλάδα και στην Ήπειρο, από 20 έως 36 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 21 έως 32 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου, αλλά στα ανατολικά νησιωτικά τμήματα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 35 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 5 μποφόρ και στα νοτιοανατολικά πελάγη βορειοδυτικοί μέτριοι 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές κυρίως διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 2 με 4 μποφόρ.

Αρκετή ζέστη και λίγες νεφώσεις οι οποίες τις απογευματινές ώρες θα αυξηθούν με πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων στα δυτικά κυρίως τμήματα του νομού, περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική.Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 35 βαθμούς Κελσίου, αλλά στις παράκτιες περιοχές θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς.

Αρκετή ζέστη και λίγες νεφώσεις οι οποίες μετά το μεσημέρι θα αυξηθούν με πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων κυρίως στα ορεινά, περιμένουμε την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 35 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ.

meteo.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου