Thursday, 28 March, 2024

Ηλεκτρονική απάτη στην Καρδίτσα: Εμφανίστηκε ως αγοραστής και τους «άρπαξε» 18.000 ευρώ

18 χιλιάδες ευρώ… είδαν να εξαφανίζονται από τον λογαριασμό τους, 60χρονη γυναίκα και ο γιος της, στους Σοφάδες Καρδίτσας, πέφτοντας θύματα επιτήδειων.

Οι άγνωστοι δράστες είχαν στήσει καλοστημένη απάτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, το περασμένο Σάββατο στη 1:00 το μεσημέρι, ο γιος της 60χρονης ο οποίος διατηρεί κατάστημα με γεωργικά φάρμακα στους Σοφάδες Καρδίτσας, δέχτηκε τηλεφώνημα στο κινητό του από άγνωστο ο οποίος του παρουσιάστηκε ως υποψήφιος αγοραστής.

Πώς στήθηκε η απάτη

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους και αφού προχώρησε ο άγνωστος άνδρας σε παραγγελία προϊόντων, ζήτησε τον λογαριασμό τραπέζης έτσι ώστε να καταθέσει τα χρήματα. Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, του έδωσε το iban έτσι ώστε να πραγματοποιήσει τη μεταφορά. Ωστόσο, ο ίδιος δέχτηκε μήνυμα στο κινητό του, υποτίθεται από την τράπεζα στην οποία διατηρούσε τον λογαριασμό του -στον οποίο συνδικαιούχος ήταν και η μητέρα του- όπου περιείχε ένα link.

Την «πάτησε» επειδή… πάτησε το link

Όταν εκείνος το πάτησε του άνοιξε μια σελίδα που προσομοίαζε με σελίδα της τράπεζας εκεί όπου έπρεπε να πληκτρολογήσει το username και το password του.

Εκείνος τα έβαλε και τότε οι δράστες μετέφεραν 18.000 ευρώ από τον λογαριασμό του σε λογαριασμό που ανήκε σε αλλοδαπό. Αμέσως μετά έγινε αντιληπτή η απάτη με αποτέλεσμα η 60χρονη να πάει στη Αστυνομία να καταγγείλει το περιστατικό και να καταθέσει μήνυση κατ’ αγνώστων.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου