Friday, 19 April, 2024

Ηλικιωμένη βοήθησε στην επ’ αυτοφώρω σύλληψη εισπράκτορα «μαϊμού» τροχαίων

Ζητούσαν  να τους παραδώσει σχεδόν 5.000 ευρώ – Διαπιστώθηκε ότι το ζευγάρι απατεώνων είχε εξαπατήσει δύο ακόμη ηλικιωμένες

Ψύχραιμη φάνηκε μια ηλικιωμένη, όταν δέχθηκε τηλεφώνημα στο σπίτι της στην Ορεστιάδα από έναν άγνωστο που ισχυρίστηκε ότι είναι γιατρός και της ζήτησε χρήματα, με το πρόσχημα ότι η κόρη της έχει τραυματιστεί σε τροχαίο και χρειάζεται άμεσα χειρουργική επέμβαση.

Ο “γιατρός” της ζήτησε να αφήσει σε ένα σημείο της πόλης το ποσό των 4.740 ευρώ που η ηλικιωμένη του είπε ότι διέθετε, όμως εκείνη ειδοποίησε την Ασφάλεια, άνδρες της οποίας συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω την αλλοδαπή “εισπράκτορα” η οποία παρέλαβε τα χρήματα. Από την έρευνα που ακολούθησε σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, εντοπίστηκε και ο συνεργός της στο σπίτι όπου διέμεναν μαζί, συνελήφθη και κατασχέθηκε το ποσό των 5.000 ευρώ.

Από την προανάκριση διαπιστώθηκε ότι, από τις 31 Μαρτίου ως την περασμένη Τρίτη, το ζευγάρι εξαπάτησε άλλες δύο ηλικιωμένες στην Ορεστιάδα και την Αλεξανδρούπολη και τους είχε αποσπάσει συνολικά 10.000 ευρώ. Τα χρήματα που βρέθηκαν αποδόθηκαν στις δικαιούχους, ενώ στην κατοχή των δραστών κατασχέθηκαν και άλλα 120 ευρώ και κινητά τηλέφωνα και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, που άσκησε διώξεις σε βάρος τους για εγκληματική οργάνωση και απάτη.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου