Thursday, 28 March, 2024

Ημέρα μνήμης για τον διασώστη του ΕΚΑΒ. Τίμησαν τους πεσόντες της 14ης Ιανουαρίου 2001

Ημέρα μνήμης για τους διασώστες του ΕΚΑΒ είναι η σημερινή 14η Ιανουαρίου, την οποία τίμησε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας αλλά και άλλοι υγειονομικοί φορείς.

Η συγκεκριμένη ημέρα αποτελεί για τους διασώστες, τους νοσηλευτές και του ιατρούς του ΕΚΑΒ μια ημέρα τιμής και μνήμης για τους πεσόντες εν ώρα καθήκοντος συναδέλφους τους.

Σημείο αναφοράς αποτελεί η 14η Ιανουαρίου 2001, τότε που η Ιατρός των Αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ Σοφία Μπεφόν, ο Νοσηλευτής του ΕΚΑΒ Γιώργος Λεβεντζώνης, ο κυβερνήτης Antonio Vacarri, ο συγκυβερνήτης Παναγιώτης Καταβέλης και ο ασθενής Αγαπητός Βαρκάδος, που επέβαιναν στο ελικόπτερο του ΕΚΑΒ, βρήκαν τραγικό θάνατο κατά την πτώση του ανοικτά του Σουνίου.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε η αποτίμηση της λειτουργίας και της δράσης των επιχειρησιακών κέντρων του ΕΚΑΒ (Συντονιστικού Κέντρου Ασθενοφόρων, Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας, Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων και Αεροδιακομιδών) από την έναρξη της πανδημίας έως σήμερα, ενώ ο Υπουργός Υγείας, η Αναπληρώτρια Υπουργός και η Υφυπουργός Υγείας απένειμαν τιμητικές πλακέτες, για την ευδόκιμη αφυπηρέτηση, σε Ιατρούς και Διασώστες του ΕΚΑΒ.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου